Uludere Pilotları istifa etti

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş, "Uludere büyük bir tuzaktı. Türkiye'yi ve Hava Kuvvetleri'ni bu tuzağın içine çektiler" dedi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Uludere bombardı

Uludere Pilotları istifa etti
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş, "Uludere büyük bir tuzaktı. Türkiye'yi ve Hava Kuvvetleri'ni bu tuzağın içine çektiler" dedi.
 
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Uludere bombardımanında görev yapan pilotların istifa dilekçesi veren 110 pilot arasında olduğunu açıkladı. Karakuş, bombardımanda sorumluluğun pilotlarda değil hükümette olduğunu belirterek "Sanki kasti yapılmış gibi bir hava estiriyorlar" diye konuştu.
 
"PİLOTLARIN HİÇBİR SUÇU YOKTU"
 
Karakuş, Uludere'de sorumluluğun pilotlarda değil hükümette olduğunu belirterek, "sanki kasti yapılmış gibi hava estiriyorlar" dedi. Karakuş, "Pilotların hiçbir suçu yoktu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da pilotların arkasında durmadı" diye konuştu.
 
ULUDERE BÜYÜK BİR TUZAKTI
 
Karakuş, "ABD'nin 203'teki Irak işgalinden sonra Kara Kuvvetleri, 1 haftalık Güneş Harekatı dışında operasyon yapmadı. Ancak Hava Kuvvetleri, PKK'ya büyük darbe indirdi. Bu darbeler de birilerini acıttı. Uludere, büyük bir tuzaktı. Türkiye'yi ve Hava Kuvvetleri'ni bu tuzağın içine çektiler" ifadelerini kullandı.
 
110 PİLOT İSTİFA ETTİ
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın soru önergesine Ağustos ayı başında verdiği yanıtta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan 110 pilotun, 2013 yılı başında istifa dilekçesi verdiğini açıklamıştı.
 
Aydınlık gazetesinden Ceyhun Bozkurt'a konuşan TESUD Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş bu pilotlar arasında Uludere bombardımanına katılan pilotların da olduğunu açıkladı.
 
Pilotların, verilen görevleri yerine getirdiğini ve emri yerde aldıklarını belirten Karakuş, sınır ötesi harekatlarda hukuki prosedürün şu şekilde işlediğini aktardı:
 
"Yurt dışında yapılacak bir harekat için tezkere TBMM'den çıkar. Kabul edilen tezkereye göre hükümet direktif verir. Ancak acil durumlarda harekat kısıtlaması olmaması açısından Genelkurmay Başkanlığı'na yetki devri yapılır. Acil durumlarda müdahale edebilecek tek kuvvet, Hava Kuvvetleri'dir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bazı durumlarda müdahale öncesinde, karşı kuvvet içinde MİT, Özel Kuvvet veya korucu gibi unsurlar olup olmadığı noktasında teyit alır. Burada da almıştır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem