Uludere Kaymakamına saldırı

Bombardımanda ölen 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı.

Uludere Kaymakamına saldırı

Şırnak'ın Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, çarşamba akşamı Irak'ın Sinat- Haftanin bölgesine savaş uçaklarının yaptığı operasyonda ölen 35 köylüye taziye için gittiği Gülyazı Köyü'nde bir grubun yumruklu ve taşlı saldırısına uğradı. Çoğu genç öfkeli saldırganların linç girişiminden Kaymakam Yavuz'u korumaları ve diğer köylüler kurtardı.

Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 35 kişi için bugün Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde taziye çadırı kuruldu. Uludere Kaymakamı Naif Yavuz da taziyeye katılmak üzere saat 12.00 sıralarında köye geldi. Taziye çadırına gidip, ölenlerin yakınlarına başsağlığında bulunmak isteyen Kaymakam Yavuz, daha çadıra ulaşamadan çoğu genç öfkeli grubun saldırısına maruz kaldı. Tekme, yumruk ve taşlarla saldıran grubun linç etmek istediği Kaymakam Naif Yavuz'un hemen çevresini saran korumaları, saldırganlara engel olmaya çalıştı. Saldırganlar Kaymakam Yavuz'a tekme ve yumruk vururken, korumaların olayın yeni bir faciaya dönüşmemesi için soğukkanlı davranıp silah kullanmadığı dikkati çekti.

HENDEĞE YUVARLANDI

Korumaları ve diğer köylüler Kaymakam Naif Yavuz'u saldırganların elinden kurtarıp uzaklaştırmak istedi. Koşarak uzaklaştırılmaya çalışılan Kaymakam Yavuz'a saldırganlar taş atmayı sürdürdü. Bu sırada kaçmaya çalışan Kaymakam Yavuz, 4- 5 metrelik hendeğe yuvarlandı.

Yere düştüğü halde saldırı devam ederken, Kaymakam Naif Yavuz'u korumaları ve köylüler kaldırdı ve koruma altına aldı. Saldırganların önüne diğer köylüler set oluştururken, Kaymakam Yavuz yakındaki akaryakıt istasyonuna sokulup güvenliği sağlandı. Kaymakam Yavuz, yaklaşık yarım saat burada tutulurken, köylüler de akaryakıt istasyonunun önünde bekleyip saldırganları yaklaştırmadı.

ASKER HASTANESİ'NDE TEDAVİYE ALINDI

Olay yerine gelen BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırmak için Kaymakam Yavuz'un akaryakıt istasyonundan çıkmasını bekleyen grubu uzaklaştırdı. Saldırganların gitmesinden sonra Kaymakam Naif Yavuz da yoğun güvenlik önlemi alınarak, akaryakıt istasyonundan çıkarılıp ambulansla Uludere'ye götürüldü.

Saldırıda aldığı darbelerle yaralandığı belirtilen Kaymakam Naif Yavuz, daha sonra Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Olaylar üzerine güvenlik güçleri Gülyazı Köyü'ne girişi yasakladı ve köye giden tüm yollarda geniş önlem aldı

HASİP KAPLAN' DAN PROVAKASYON UYARISI

BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bugün taziyeye gelecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' a çağrıda bulunarak, "Bakanların valiler ve kendilerine yakın korucularla konvoy halinde buraya geleceklerini duyduk. Taziye sahipleri onları şuan istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Biz buradaki gençleri zapdedemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provakasyonla karşı karşıyayız. Onun için bugün gelmesinler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem