Uçakta taciz olayına yenisi eklendi

Van-Ankara seferinde yaşanan taciz skandalından sonra bir taciz olayı da Anadolujet’in Bodrum-İstanbul uçuşunda yaşandı. Küçük bir çocuğu taciz eden yolcu pilotun talimatıyla uçaktan indirildi.Basının  haberine göre, 6 Ağustos'ta meydana gelen olayda, yol

Uçakta taciz olayına yenisi eklendi

Van-Ankara seferinde yaşanan taciz skandalından sonra bir taciz olayı da Anadolujet’in Bodrum-İstanbul uçuşunda yaşandı. Küçük bir çocuğu taciz eden yolcu pilotun talimatıyla uçaktan indirildi.

Basının  haberine göre, 6 Ağustos'ta meydana gelen olayda, yolcularını aldıktan sonra kalkış için son hazırlıklarını yapan Anadolujet’in TK7282 sefer sayılı Bodrum-İstanbul uçağında E.A isimli yolcu ve 12 yaşından küçük refakatsiz bir çocuk uçakta yan yana oturdu.

Bilet işlemlerinden sonra görevliler tarafından UM yolcu (refakatsiz) statüsünde olduğu için kabin ekiplerine teslim edilerek koltuğa oturtulan küçük çocuk, hemen yanında oturan E.A isimli yolcu tarafından taciz edilmeye başlandı. Bu sırada yan koltukta oturan bir başka yolcu, E.A isimli yolcunun cinsel organını çıkararak küçük çocuğu sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini farketti ve durumu hemen kabin ekiplerine bildirdi.

Kabin ekipleri, E.A isimli yolcuya müdahale etmek istedi ancak yolcu kabin ekipleri ile münakaşaya başladı. Bu sırada uçağa güvenlik görevlileri davet edildi. E.A., görevliler tarafından uçaktan indirildi. Muğla Havalimanı polisine teslim edilen yolcu hakkında ‘sorunlu yolcu’ tutanağı tutularak serbest bırakıldığı kaydedilirken Anadolujet’in de olaydan son derece rahatsızlık duyduğu belirtildi.

KARA LİSTEYE ALINACAK

Anadolujet’in refaketsiz bir kız çocuğunu taciz eden yolcu hakkında yasal yollara başvurmak üzere olduğu kaydedilirken E.A isimli yolcunun kara listeye alınarak bundan sonraki Anadolujet uçuşlarına da alınmayacağı belirtildi.

UM YOLCU NEDİR?

Seyahatin başladığı gün, yedinci yaş gününü kutlamış ancak onikinci yaş gününü kutlamamış olan yedi-on bir yaşında ebeveyni veya kanuni temsilcisi tarafından yalnız seyahat etmesine izin verilen çocuk yolcudur. Refakatsiz seyahat eden çocuklara, uçağa gidene kadar olan  güvenlik kontrollerinden geçme, yolcu salonlarına ve uçağa alınma esnasında  görevli personel eşlik eder. Refakatsiz çocuk yolcu, uçağın kalkış saatinde yetkili personel tarafından uçağa götürülerek kabin amirine teslim edilir.

Uçuş esnasında; refakatsiz çocuk yolcuların yer numaraları kabin görevlilerine yakın olan koltuklardan seçilir. Böylece uçuş esnasında kabin görevlilerinin gözetimi altında seyahat ederler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler