Uçak kaçırma olayına hükümetten ilk tepki

Kharkov- İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındıktan sonra uçak Sabiha Gökçen'e indirildi ve hava korsanı etkisiz hale getirilmişti. Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaşanan olayın Türkiye'nin iç politikasıyla hiçbir ilgis

Uçak kaçırma olayına hükümetten ilk tepki

Kharkov- İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındıktan sonra uçak Sabiha Gökçen'e indirildi ve hava korsanı etkisiz hale getirilmişti. Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaşanan olayın Türkiye'nin iç politikasıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

KORSAN HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAPTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'daki yerel bir televizyon programında, Kharkov - İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçağın Ukrayna asıllı bir korsan tarafından kaçırılmak istenmesini değerlendi.

"YOLCULAR GÜVENDE"

Uçak kaçırma haberini yeni aldığını ifade eden Arınç, "Bu kişi, Kharkov'a giden bir uçağa binmiş ve uçağı önce Soçi'ye indirilmek istenmiş. ve bagajda bomba ihbarında bulunmuş. Bunun üzerine uçak, Sabiha Gökçen Havaalanı'na dönüş yapmış. Bir kişi olduğu tespit edilmiş. Üzerinde silah olmadığı biliniyor. Ama bomba ihbarında ısrar ediyor. Kendisinin alkollü olduğu ihbar ediliyor. Ukrayna'da yaşanan olaylar sebebiyle tutuklama ve gözaltına alınma olaylarını protesto için bunu yaptığı ifade ediliyor. Şundan emin olabiliriz. Yolcular güvendedir." dedi.

"TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK"

Arınç, "Bu kişilerle istihbaratın görüşmesi devam ediyor. Zannedersem kısa bir zaman içinde görüşmeler sonuçlanmış olacaktır. Bunun Türkiye'nin içi ve iç politikasıyla ya da herhangi bir eylemle hiçbir ilgisi yok. Yabancı uyruklu bir şahsın, yabancı ülkedeki faaliyetlerini protesto için yaptığı bilinen bir olayla karşı karşıyayız. Can kaybının yaşanmaması üzücü bir olayın yaşanmaması tesellimizdir. Şimdiden geçmiş olsun diyorum. Bilgim bu kadar bir kısmı yanlış olabilir. Bana intikal edenler bunlar." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem