Twitter yasağı mahkemede...

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 30 Mart’te yapılacak yerel seçimler öncesi MHP Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve ilçe belediye başkanlarına destek vermek amacıyla Aydın’a geldi. Sabah saatlerinde partilileriyle buluşan ve esnaf ziyareti gerçekl

Twitter yasağı mahkemede...

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 30 Mart’te yapılacak yerel seçimler öncesi MHP Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve ilçe belediye başkanlarına destek vermek amacıyla Aydın’a geldi. Sabah saatlerinde partilileriyle buluşan ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Vural’a, Ali Uzunırmak, Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner ve İl Başkanı Fevzi Köse eşlik etti.

Gündemde olan özerklik tartışmalarına tepki gösteren Oktay Vural, sosyal medyaya yer alan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen ifadeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Terör örgütünün bağımsızlık ve federasyondan asla vazgeçmediğini öne süren Vural, “Bu tablo Marksist ve Leninist terör örgütü PKK, devletin özel yetkilileriyle yaptığı toplantıda bağımsızlıktan vazgeçmediğini söylemiştir. Terörist başı Öcalan’ın bütün talepleri Erdoğan ve hükümet tarafından yerine getirilmekte ve teker teker uygulanmaktadır. Bütün bu ses kayıtları iktidar ile terör örgütü arasındaki kirli ilişkileri ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Twitter yasağını eleştiren Vural, iktidarın yasaklarla vatandaşın özgürlüklerine darbe vurduğunu iddia etti. Bu sabah itibariyle Twitter yasağının kaldırılması için avukatı aracılığıyla İdare Mahkemesi’ne müracaatta bulunduğunu açıklayan Vural, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Anayasa’nın 26., 22., 28. ve 13. maddelerinin ihlal edildiği hem 5651 sayılı yasadaki düzenlemelere aykırı davranıldığını ve bu yönüyle erişimin engellenmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını, topyekün engelleme yerine yasa dışı davrananlara ait hesapların kapatılması gerektiğini belirterek, yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtım. Bakalım Türkiye’de, bu konuda Türk milletinin özgürlüğüne ve egemenliğine sahip çıkacak, bu despot anlayışa haddini bildirecek hakim ve savcılar olup olmadığını hep birlikte göreceğiz”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem