Tutuklu vekiller maaş alacak mı?

Haziran’da milletvekili seçilen ancak tutuklu oldukları için Meclis’e gelemeyen 8 isim, Temmuz’da ilk vekil maaşlarını alacak.CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay, MHP milletvekili Engin Alan ile BDP kökenli bağımsız vekiller Selma Irmak,

Tutuklu vekiller maaş alacak mı?

Haziran’da milletvekili seçilen ancak tutuklu oldukları için Meclis’e gelemeyen 8 isim, Temmuz’da ilk vekil maaşlarını alacak.CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay, MHP milletvekili Engin Alan ile BDP kökenli bağımsız vekiller Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Gülseren Yıldırım ve İbrahim Ayhan, yemin etmeseler de mazbatalarını aldıkları için milletvekili sıfatını kazanmış oldular. Bu sayede tutuklu olmalarına rağmen vekillerin yararlandığı tüm özlük haklarından yararlanacaklar. Aileleri de TBMM'nin sağlık ve diğer sosyal haklarından faydalanacaklar.

Avukatları tarafından adlarına hesap açtırılan bu vekiller, 1 Temmuz’da diğer vekiller gibi maaş alacaklar. Öncelikle 12 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar olan 18 günlük maaşlarını alacaklar. 15 Temmuz’da ise üç aylık vekil maaşı olan 31 bin 500 lira hesaplarına yatırılacak.

8 milletvekilinin hesabına 18 günlük maaş olarak yaklaşık 6 bin 300 lira bir ödeme yapılacak.

Balbay,''Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyesi olmak" Haberal ise "Terör örgütü kurmak, yönetmek, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' ile suçlanıyor. Engin Alan, Ergenekon davasından; KCK davası sanığı milletvekilleri ise "Devletin güvenliğini ve anayasal düzene karşı suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurup yönetmek" iddiasıyla yargılanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem