Tutuklu askerler tutuksuz yargılansın !

Tutuklu askerlerle ilgili yeni bir açıklama yapana Başbakan Erdoğan, tutuklu askerler tutuksuz yargılanmasından yana olduğunu söyledi.Başbakan Erdoğan tutuklu askerlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce yaptığı açıklamada askerlerin tutuklu olmas

Tutuklu askerler tutuksuz yargılansın !

Tutuklu askerlerle ilgili yeni bir açıklama yapana Başbakan Erdoğan, tutuklu askerler tutuksuz yargılanmasından yana olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan tutuklu askerlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce yaptığı açıklamada askerlerin tutuklu olmasının TSK'nın moralini bozduğunu iddia eden Erdoğan, askerlerin tutuklu olmasının kendilerini dilhun eden bir konu olduğunu söyledi.
 
Yargıya müdahlae etmek gibi bir amacının olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Tutuklama bizi için son seçenek olmalı. Yahu Genelkurmay Başkanı'nı niye içeri alıyorsun arkadaş. Tutuksuz yargıla. Yap bunu o zaman bitir işi. Şahsen bundan dolayı üzgünüm" dedi
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın tutuklu askerlerle ilgili yeni açıklaması;
 
Bu bizi dilhun eden bir konu. Kuvvetler ayrılğı prensibi bir defa birbirlerinin alanına girmeye ne yazık ki çok müsait. Daha önce sayın Ahmet Necdet Sezer'in döneminde yargıyı adeta bu erkleri üzerine çıkaran bir Meclis konuşması vardı. Bu ifadeler çok eleştiri aldı. Ne yargının yürütme, ne yürütmenin yargı üzerinde bir üstünlüğü olamaz. Hepsinin anayasanın tanımladığı o kategoride hizmetini vermesi lazım.
 
Başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere diğer generallerimiz hiçbirisine kalkıp da bir alışılmış anlamda 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır ve bu affedilemez. Bu tanımlamayı yapanlar kendileri bulundukları makam itibarıyla kendilerini sağlamda görseler bile tarih onları affetmez.
 
Bir defa TSK bir örgüttür ama terör örgütü değildir. Bu anayasal örgütün başıdır dersen eyvallah. Ama terör örgütü dediğin zaman affedilir bir yanı yok. Bu çok ciddi bir yanlış. Mesela orada emekli olan komutanlarımız var generaller var. Bu noktadaki yaklaşım tarzı çok yanlış.
 
NİYE UZATIYORSUN BU İŞİ BİTİR!
 
Belli makamlarda olan insanlar bazı insanaları artık öyle bir hale getirmiştir ki, bu kaçar mı, durur mu bunu bilir. Kaçma ihtimali yokken, böyle bir şey yokken bunu yaparsan sistemi tehdit eder pozisyona giriyorsun. İster emekli olsun, ister muvazzaf olsun. Kardeşim ver kararını. Ne geciktiriyorsun bu işi? Otur gece gündüz çalış icabında. Benim şu anda 6 saat uykum var, sen de yap.
 
GENELKURMAY BAŞKANINI NEDEN TUTUKLUYORSUN?
 
Bu sadece generallerimiz diğer subay ve astsubaylar için yapılan uygulamalar biz siyasiler için oldu ve halen oluyor. Burada kim kaçar, kim kaçmaz. Tutuksuz yargılama meselesi, burada çok hassas davranmaları lazım. Tutuklama bizim için son seçenek olmalı.
 
CEZAEVİNDE SIKINTIDAYIZ
 
Cezaevi noktasında biz niye sıkıntıdayız? Tutuklama olayını son seçenek olarak düşünmeli. Hemen böyle geleni alayım atayım içeri olmaz! Bu adam terörist, tamam, eyvallah tutukla. Öyle bir şey oluyor ki, teröristi bile bir kapıdan alıp diğer kapıdan bırakıyorsun. Yahu Genelkurmay Başkanı'nı niye içeri alıyorsun arkadaş. Tutuksuz yargıla. Yap bunu o zaman bitir işi.
 
Şahsen bundan dolayı üzgünüm. Bu kanaatimi burada paylaşmak zorundayım. Bunu asla yargıya müdahale olarak da söylemiyorum. Ama bunun bir değerlendirmeye alınması noktasında söylüyorum. (Tutuklu Milletvekilleri için de mi) Tutukluların geneli için böyle bir şeyi ortaya koyuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem