TÜSİAD Başkanından ’Boydak’ açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına ilişkin "Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz" dedi.TÜSİAD, 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısını Çırağan

TÜSİAD Başkanından ’Boydak’ açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına ilişkin "Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

TÜSİAD, 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısını Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, son günlerde artan terör olaylarına değindi. Symes, "Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda, terörün ve şiddetin olmadığı, toplumumuzun kaygılarının artmadığı bir ortamda, küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye'de giderek kırgınlaşan ekonomisini fazlasıyla etkileyecek korkusunu taşımadan, terörün ve şiddetin hiçbir şekilde olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Terör ve şiddet hakikaten içimizi kan ağlatıyor. Maalesef böyle bir Türkiye'de değiliz şu anda, bunun da acısını hep birlikte hissediyoruz. Haftalardır şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bir daha geri gelmeyeceğini umut ettiğimiz bir terör dalgası maalesef hayatımıza yeniden girdi. Cenaze törenlerinde sevdiklerini kaybeden eşlerin, kardeşlerin, annelerin, babaların feryatları hepimizin içini yakıyor. Duygularımızı ifade etmekte güçlük çekiyoruz. Ben şahsen öyleyim. Buradan tüm toplumumuza ve özellikle şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha baş sağlığı ve sabır diliyorum. Acılarını şahsen içimde hissettiğimi paylaşmak istiyorum" dedi.

Terörü şiddetle kınadıklarını vurgulayan Symes, "PKK terör örgütünün saldırılarına bir an önce son vermesi, sivil siyaseti zayıflatan son yıllardaki kazanımlarımızı tehlikeye atan bu terör dalgasının derhal sona erdirilmesini istiyoruz. Terör ve şiddetin geri dönülemez bir şekilde sona ermesi için tüm toplum kesimlerini ve kurumlarımızı sağduyulu, sorumlu bir tutum ve söylem içinde olmaya davet ediyoruz. Nitekim bu toplantımızdan sonra hemen bir grup üyemizle birlikte Ankara'da geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" buluşmasına katılmaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, medya kuruluşlarına yönelik saldırılara da değinerek, "Yaşanan terör saldırılarının yanı sıra demokrasinin en temel yapı taşlarından biri olan basın özgürlüğünün teminatı medya kuruluşları saldırıya uğruyor ve üstelik bu olaylara gereken yaygınlıkta tepki de maalesef verilmiyor" dedi.

MEMDUH BOYDAK'IN GÖZALTINA ALINMASI

Cansen Başaran-Symes, Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasına ilişkin ise, "Yönetim Kurulu bu toplantıda tam kadro olarak aramızda değil" diyerek başlayan Symes, "Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklamayı dün kamuoyuyla paylaştık. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailesine, çalışma arkadaşlarına bir kez de burada geçmiş olsun demek istiyorum. Gerçekten eksikliğini bugün bu salonda hepimiz hissediyoruz" şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanından ’Boydak’ açıklaması

TÜSİAD Başkanından ’Boydak’ açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem