TÜSİAD Başkanı Başaran'dan TSİAD'a ziyaret!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, gençlik çalıştayı için geldiği Trabzon’da Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Hasan Kamil Hayali ve yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptı.  

TÜSİAD Başkanı Başaran'dan TSİAD'a ziyaret!
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, gençlik çalıştayı için geldiği Trabzon’da Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan Hasan Kamil Hayali ve yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptı.
 
Görüşmede konuşan Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) Başkan yardımcısı Hasan Kamil Hayali, Trabzon’un Türkiye’nin çimentosu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Trabzon’a başka bir ziyaret için geldiler ama Trabzon TSİAD’ı önemli görüyor olmalılar ki, sağolsun bize de zaman ayırdılar. Gençler bölgesel kalkınma gibi konular nasıl TÜSİAD için önemliyse TURKONFED içinde önemlidir. Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinde daha yoğun eğilmesi lazım böyle konulara."
 
Trabzon'un Türkiye için birlik ve beraberlik özelliği gösteren bir şehir olduğunu anlatan Hayali, şöyle konuştu: "Son dönemlerde Güneydoğu’da yaşananlarla birlikte Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi geri plana atılmaya başlandı gibi geliyor bize. O yüzden Karadeniz Bölgesinin daha ön plana çıkarılması gerekiyor. Siz eğer Karadeniz’in önemini vurgularsanız bunun çok büyük faydası olacaktır.” 
 
BAŞARAN: “DOĞU KARADENİZ’E DAHA ÇOK ODAKLANMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”
 
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ise, Doğu Karadeniz Bölgesine daha çok odaklanmaları gerektiğinin farkında olduklarını ifade ederek, “40 öğrenci arkadaşımız bugün bizle olacak. Amacımız gençleri TÜSİAD’ın programları içerisine dahil etmek. Biz, TÜSİAD olarak Türkiye’nin rekabet gücü için daha vizyoner uzun vadeli çok çalışma yapıyoruz. Tabi ki burada gençler çok önemli. Aslında biz onlar için çalışıyoruz. 2015-2016 döneminde gençlere de soralım onlar nasıl bir katkı yapmak isterler diye. Bununda yöntemi, 'onlarla belirleyelim' dedik."
 
Konuyla ilgili çalıştaylar yaptıklarını anlatan Symes, sözlerini şöyle tamamladı: "Trabzon’dan sonra önümüzde İzmir ve Antalya var. Burada TSİAD’la birlikte bölgenin sorunlarını konuşmak buradaki rekabet gücü için yapacakları çalışmalarda TÜSİAD olarak nasıl bir çalışma yaparız bu konuları birlikte ele almak isteriz. Doğu Karadeniz’e daha çok odaklanmamız gerektiğinin farkındayız. Mutlaka bu bölgenin rekabet gücünün Türkiye’nin toplam büyümesine katkı yapması lazım. Bizim 2015-2016 çalışma programımızın önemli teması kapsamlı büyüme. Bölgesel gelişmişlik farklarını çok önemsiyoruz.” 
 
20151023aw557781_01.jpg
 
20151023aw557781_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem