TURSAB Doğu Karadeniz turizm sezonuna hazırlanıyor

2016 Turizm sezonu hazırlıklarını sürdürün TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlığı üye seyahat acenteleri ile bir araya geldi.

TURSAB Doğu Karadeniz turizm sezonuna hazırlanıyor

2016 Turizm sezonu hazırlıklarını sürdürün TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlığı üye seyahat acenteleri ile bir araya geldi.

ÜYELERLE BİR ARAYA GELİNDİ

Hafta sonu Trabzon’da Usta Park Otel'de yapılan toplantıda yapılan hazırlıklar gözden geçirildiğini belirten TÜRSAB Başkan Suat Gürkök, sektörün gündemdeki güncel 12 başlıkta toplanan konularda Bölgesel Üyeler Seyahat Acentelerine ayrıntılı bilgilendirmede yapıldığını ifade etti. Üyelerin görüş ve önerileri alınarak değerlendirildiğini söyledi.

İKİ PAZARDA DOĞU KARADENİZ TANITIMI YAPILACAK

Gürkök, 2016 yılı turizm sezonu öncesi Doğu Karadeniz’in yurtdışı pazarlarda tanıtımına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydederek Almanya’nın Berlin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai’de ki turizm fuarlarına katılım sağlanacağını söyledi. Gürkök, “Üyelerimiz ile 9-13 Mart 2016 tarihlerinde Almanya’nın Berlin’de düzenlenecek olan ITB Berlin Fuarına katılacağız.  Yine 25-28 Nisan 2016 Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai’de düzenlenecek olan Arabian Travel Market ( ATM ) Turizm Fuarı üyelerimiz ile katılım sağlayacağız. Sezon önceyi Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtılması çalışmalarına destek vereceğiz” dedi.

Gürkök, Sarp Sınır Kapısı Geçişleri ve Acentelerin yaşadıkları sorunlar, Sümela Manastırı İyileştirme ve Güçlendirme çalışmaları hakkında bilgilendirme, Bölgede büyük eksikliği hissedilen Bölgesel Rehberlik Sertifika Kurs ve Sınavlarının açılmasına yönelik çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

TRABZON HAVALİMANI TÜRİZM TEŞVİK KAPSAMINA ALINMALIDIR

Bu aybaşında gerçekleştirilen Bölgesel Turizm Çalıştayın da gündeme gelen Turizm ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konusunda açıklamalarda Gürkök yapılan girişimlere rağmen özellikle turizm sektöründe Trabzon Havalimanın uçaklara uygulanacak teşvik kapsamı dışında tutulduğunu dile getirdi.

Gürkök, “Trabzon – İran/Tebriz ve Körfez Ülkeleri-Trabzon Charter ve Tarifeli uçuş başlatılmanın turizme olan katkısı ve önemi büyüktür. Bu nedenle Trabzon havalimanı teşvik kapsamına alınmalıdır” şeklinde konuştu.

SEKTÖR DESTEK BEKLİYOR

Türkiye genelinde yaşanan turizm sektöründeki olumsuzluklardan bölgedeki seyahat acentelerinin da etkilenmiş olduğunu kaydeden Gürkök  şu konulara dikkat çekti. “Ekonomik sorunlar yaşayan üyelerin SSK prim ödeme konularında indirime gidilmesini bekliyoruz. Kayıt Dışı Apart-Pansiyon-Ev vb. Kayıt altına alınmasını istiyoruz. Tanıtım faaliyetlerinin önemi ve tanıtıma öncelik ve önem verilmesi, İşletme Belgesiz Seyahat Acenteliği Faaliyetleri ( kaçak turlar )’nin önlenmesine yönelik denetimlerin sıklaştırılmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem