Turna-2015 nefes kesti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan Turna-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı uçak ve helikopter, arama kurtarma ihtisaslı personel ve komuta kontrol unsurlarının katılımıyla Ege Denizi'nde icra edildi.Turna-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı, Hava Eğit

Turna-2015 nefes kesti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan Turna-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı uçak ve helikopter, arama kurtarma ihtisaslı personel ve komuta kontrol unsurlarının katılımıyla Ege Denizi'nde icra edildi.

Turna-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı, Hava Eğitim Komutanlığı'nın sorumluluğunda, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından 21 Ekim tarihinde, Ege Denizi'nde gerçekleştirildi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde icra edilen tatbikat, arama kurtarma görevlerinde NATO ile beraber icra edilecek bir tahliye harekatının görev etkinliğini artırmanın yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerini gerektiren doğal afet ya da kitlesel kazalarda NATO kurum ve kuruluşlarıyla beraber koordineli bir şekilde hareket edebilme kabiliyetini kazanma, arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili komuta kontrol ve muhabere usullerini deneme ve geliştirme, arama kurtarma faaliyetlerine katılan personelin eğitimini artırma ve arama kurtarma unsurlarının bir arada çalışma usullerini geliştirme amaçlanıyor.

Tatbikata, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan çeşitli sınıfta uçak ve helikopter, arama kurtarma ihtisaslı personel ve komuta kontrol unsurları katıldı.

Turna-2015 nefes kesti

Turna-2015 nefes kesti

Turna-2015 nefes kesti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem