Türkmenler Hatay sınırında

Türkmenlerin yaşadığı Kızıldağ bölgesinin bombardıman altına alınmasının ardından buradaki Türkmenler, Hatay'ın Güveççi köyü sınırına sığındı.Esed birliklerinin Rus savaş uçakları ile birlikte Kızıldağ bölgesini bombardıman altına almasının ardından burad

Türkmenler Hatay sınırında

Türkmenlerin yaşadığı Kızıldağ bölgesinin bombardıman altına alınmasının ardından buradaki Türkmenler, Hatay'ın Güveççi köyü sınırına sığındı.

Esed birliklerinin Rus savaş uçakları ile birlikte Kızıldağ bölgesini bombardıman altına almasının ardından buradaki Türkmenler, daha güvenli olarak gördükleri Güveççi köyü sınırına sığındı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 250 kişi civarındaki Türkmen, Güveççi köyü sınırına kadar gelmesinin ardından kendilerine yardımda bulunuldu. AFAD tarafından Türkiye'nin sıfır noktasındaki Suriye toprakları içine kurulan çadırlara yerleşen Türkmenlere 170 çadır verilirken, gıda yardımında da bulunuldu. Türkmenlere ayrıca ısınmaları için battaniye ve kıyafet temini de yapıldı.

Sınıra konuşlanan Suriye Türkmenlerinin güvenliğini de Türk askeri aldı. Çadırların önünde Türk toprakları içinde bekleyen askerler hem sınır geçişlerini hem de Türkmenlerin güvenliğini kontrol altında tutuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler