Türkmenler 20 köyü DAEŞ’ten aldı

Türkiye'nin güvenli bölge kurulmasını istediği Suriye'de çatışmalar şiddetlendi. Bölgeyi DAEŞ militanlarından temizlemek için ilerleyişini sürdüren Türkmen Sultan Murat Tümeni, 2 ayda 20 köyü geri aldı.

Türkmenler 20 köyü DAEŞ’ten aldı

Türkiye'nin güvenli bölge kurulmasını istediği Suriye'de çatışmalar şiddetlendi. Bölgeyi DAEŞ militanlarından temizlemek için ilerleyişini sürdüren Türkmen Sultan Murat Tümeni, 2 ayda 20 köyü geri aldı. Ağır silahlarla DAEŞ militanlarına saldıran birlikler, sıcak çatışmalarda yüzlerce DAEŞ militanını etkisiz hale getirdi.

Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturması ve Suriyeli mültecilerin bu bölgede tutulması yönündeki kararlı tutumun ardından Türkmen birlikleri, güvenli bölge oluşturmak için çevredeki DAEŞ kontrolünde bulunan köyleri geri almak için taarruz başlatmıştı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Sultan Murat Tümeni, havadan koalisyon uçaklarının da destek verdiği operasyonlarda 20 köyü geri almayı başardı. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket eden Tümen birlikleri, sıcak çatışmaları kaydettiği görüntüleri de kamuoyu ile paylaştı. Görüntülerde, Fehim İsa kontrolündeki birlikler, mühimmat ve silahlar ile ilgili hazırlıklarını tamamlayarak, ağır silah ve mühimmatlarla taarruz edilecek köyün girişine gidiyor. Burada Tümen Komutanı Fehim İsa, DAEŞ militanlarına aman vermemelerini istediği konuşmasında, birliklerin köylerde yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için uyarılmasını istiyor. Konuşmasında gençleri de motive eden Fehim İsa, sadece hava harekatının sonuç getirmeyeceğini ve kendilerinin de bu kara harekatına mecbur olduklarını ifade ediyor. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından vurulan bölgelerde IŞİD militanlarının siperlerini belirleyen birlikler, siperleri çevreleyerek ağır silahlarla birlikte militanların üzerine saldırıyor. Dakikalar süren sıcak çatışmalarda köyleri ele geçirmeye başaran birlikler ilerleyişini sürdürüyor.

SIRADA STRATEJİK ÖNEMİ OLAN ÇOBANBEY KASABASI VAR

Bölgedeki ilerleyişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi sınırda güvenli bölge oluşana kadar sürdüreceklerini belirten Fehim İsa, 2 aylık çatışmalarda 100 şehit verdiklerini, 200'ü aşkın askerin de yaralandığını kaydetti. Süpürme adını verdikleri operasyonun sürdüğünü belirten İsa, bölge için stratejik olan Çobanbey kasabasının çevresinin kuşatıldığını kaydetti. Çobanbey'de kent konseyi kurup, ilan etmek isteyen Türkmen birliklerinin ilerleyişinin Süleymanşah'ın makamının bulunduğu bölgeye doğru sürmesi bekleniyor

Çatışmalarda yüzlerce militanını kaybeden terör örgütü DAEŞ'in ise büyük panik yaşadığı belirtildi. Çok sayıdaki militanın da sıcak çatışma bölgesinden kaçtığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler