Türkmen lidere suikast girişimi!

Türkiye, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi'yi hedef alan suikast girişimini kınadı.Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ITC Başkanı Salihi'nin konvoyuna düzenlenen saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.Salihi'nin saldırıdan

Türkmen lidere suikast girişimi!

Türkiye, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi'yi hedef alan suikast girişimini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ITC Başkanı Salihi'nin konvoyuna düzenlenen saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

Salihi'nin saldırıdan yara almadan kurtulmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Salihi'yi arayarak saldırıyı kınadığı, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Türkiye'nin her zaman Irak Türkmen halkının yanında olduğunu dile getirdiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun 25 Haziran 2013 tarihinde Tuzhurmatu’da gerçekleştirilen bir terör saldırısında şehit edildiği halen hatırlardadır. Irak’ta Türkmen nüfusun yoğun olduğu bölgelerde son dönemde artış gösteren ve bir kısmı Türkmen toplum önderlerini doğrudan hedef alan terör eylemlerini endişeyle takip ediyoruz. Irak'taki güvenlik durumunun son dönemde kötüleşmesinden olduğu kadar, bu saldırıların etnik veya mezhepsel gündemlerle gerçekleştirilmesinin bu ülkeyi kaosa sürüklemesinden de kaygı duymaktayız.

Irak’ta siyaset sahnesinde boy gösteren tüm kesimlerin temsilcilerine, Irak'ın barış ve istikrarı için lüzumlu olan adımları vakit geçirmeden atmaları çağrısında bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem