Türkleri yakanlar belli oldu

Almanya'da 2008'de 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Ludwigshafen yangınını da dönerci katili Neo Nazi çetenin çıkardığı iddia edildi.  Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 3 yıl önce 4’ü çocuk 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının arkasında da dönerci cinayetl

Türkleri yakanlar belli oldu

Almanya'da 2008'de 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Ludwigshafen yangınını da dönerci katili Neo Nazi çetenin çıkardığı iddia edildi. 
 Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 3 yıl önce 4’ü çocuk 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının arkasında da dönerci cinayetlerinin faili Neo Nazi çetesinin bulunduğu iddia edildi. Alman savcılığı inceleme başlattı.

Vatan gazetesinin haberine göre tarih 3 Şubat 2008, saatler 16:30’u gösteriyordu. Almanya’nın Ludwigshafen kentinde Gaziantepli iki ailenin yaşadığı 4 katlı apartmanın giriş katında bir yangın başladı. Alevler aniden bütün binayı sardı. Yangında binanın çatışı büyük bir patlamayla havaya uçtu. Yangın çıktığında binanın 52 sakini ve misafirleri içeride bulunuyordu. Olay sırasında daha sonra bir filme konu olacak düzeyde dramatik anlar yaşandı. İnsanlar panik içinde binadan çıkmaya çalıştı, ancak alevler ve boğucu duman çıkmalarına izin vermedi. Bazıları panik içinde pencerelerden atladı. Bir aile iki çocuğunu kurtarmak için pencereden aşağıya attı.

'SS' SEMBOLLERİ

İtfaiyenin yangını kontrol altına alması saatler sürdü. Yangının tamamen söndürülmesi ise tam 26 saat aldı. Yangın sonrası ortaya çıkan bilanço korkunçtu... 4’ü çocuk 9 ölü ve aralarında polis ve itfaiye erlerinin de bulunduğu tam 60 yaralı... Alman hükümeti, yangından sonra kurbanlar için büyük bir anma töreni düzenledi, Başbakan Erdoğan ve dönemin muhalefet lideri Deniz Baykal da olay yerine giderek bu törene katıldı. Ancak yangının hangi sebeple çıktığı bir türlü belirlenemedi. Binanın çevresindeki bazı duvarlarda yer alan “SS” yazıları, Solingen’de yaşanana benzer bir Neo Nazi saldırısı ihtimalini düşündürdü ancak kundaklama iddiası hiçbir zaman kanıtlanamadı. Ta ki düne kadar...

İNCELEME SONUÇSUZ

Almanya’da 9 Türk dönerciyi öldüren, Türk ve İslam derneği üyelerini öldürmek için 88 kişilik bir ölüm listesi hazırladıkları tespit edilen 3 kişilik Neo-Nazi çetesinin Ludwigshafen’deki olayın ardında da bulunduğu iddiası dün hem Almanya hem Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Yangının elektrik arızasından mı yoksa kundaklama sonucu mu çıktığı konusunda incelemesinin sonuçsuz kalmasının ardından Alman savcılar, Neo Nazi soruşturmasında yeni ortaya çıkan delilleri de değerlendirmeye alarak binanın bu 3 kişilik çete tarafından kundaklandığı iddiasını incelemeye aldı.

‘SİYAH SAÇLI BİRİ YAKTI'

Bild gazetesinin haberine göre, daha önce yapılan incelemede binanın aşırı sağcı bir grup tarafından yakıldığı iddiaları ağırlık kazanmış ancak failler bulunamamıştı. Bild, dün “Bu binayı ateşe verenler de onlar mı?” başlığını atarak yeni soruşturmayı duyurdu. Olay sonrasında ortaya çıkan görgü tanıkları apartmanın bodrumunda başlayıp daha sonra üst katlara yayılan yangın için “Siyah saçlı bir kişi, içeri girip, elindeki yanıcı maddeyi ateşe verip içeri attı ve kaçtı” diye ifade vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler