Türkler'den özür dileriz!

2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Nazi terör örgütü Nasyonal sosyalist Yeraltı’yı (NSU) araştıran komisyonun raporu Alman Meclisi’nde (Bundestag) görüşüldü.Özel oturumda konuşan Meclis Başkanı Norbert Lammert, güvenlik birimlerinin uzu

Türkler'den özür dileriz!

2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Nazi terör örgütü Nasyonal sosyalist Yeraltı’yı (NSU) araştıran komisyonun raporu Alman Meclisi’nde (Bundestag) görüşüldü.

Özel oturumda konuşan Meclis Başkanı Norbert Lammert, güvenlik birimlerinin uzun yıllar boyunca işlenen suçları zamanında aydınlatamamasının ve engelleyememesinin sıkıntı verdiğini kaydetti. Soruşturma sırasında kurban yakınlarının suçlanmasının kendisini hayrete düşürdüğünü ve utanç duyduklarını belirten Bundestag Başkanı Lammert, “Bunun için Alman Meclisi adına özür dilemek istiyorum” dedi.

NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy de aşırı sağcılıkla etkin mücadele edilmesini istedi. Edathy, aşırı sağcı ve ırkçılığın hafif bir suç olarak algılanmaması ve küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Özel oturumu Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile NSU cinayetlerinin ve bombalı saldırılarının mağdurları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem