Türkler yardım eli bekliyor!

Türkiye bu dramı konuşuyor. Suriye'de Esed rejiminden kaçan yüzbinlerce mültecinin ardından bu kez Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'nin onayını bekleyen 35 Uygur, ülkeye giriş için bekliyor. Aralarında çocuklarında bulunduğu ve Çin'deki baskılardan kaçan Uy

Türkler yardım eli bekliyor!
Türkiye bu dramı konuşuyor. Suriye'de Esed rejiminden kaçan yüzbinlerce mültecinin ardından bu kez Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'nin onayını bekleyen 35 Uygur, ülkeye giriş için bekliyor. Aralarında çocuklarında bulunduğu ve Çin'deki baskılardan kaçan Uygun Türkleri'nin ihtiyaçlarını ise şimdilik TAV karşılıyor.
 
Çin’den kaçan 35 Uygur Türk'ü 25 Mart'ta Dubai, Katar ve Malezya üzerinden Atatürk Havalimanı’na geldi. Gelenlerin Türkiye’ye giriş yapabilmesi için de Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi.
 
224 NUMARALI KÖRÜĞÜN YANINA YERLEŞTİRİLDİLER
 
Türkiye’ye giriş yapmak isteyen ancak yasalar nedeniyle giriş yapamayan Uygur Türkleri için, TAV Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı pasaport arkasındaki 224 numaralı körüğün olduğu yerde bir paravan yaptı. Yeme ve içme ihtiyaçları da TAV tarafından karşılandı. Ancak dışarıya çıkma hakları olmayan ve 17 gündür yıkanamayan 35 kişi arasında hastalıkların başladığı özellikle çocukların bu durumdan etkilendiği öğrenildi.
 
BİR ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI
 
Bu arada hastalanan kadın Uygur Türkleri’nin de erkek doktora muayene olmak istememeleri üzerine kadın doktor getirileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre bir çocuk da hastaneye gönderildi.
 
Atatürk Havalimanı’nda 17 gündür perişan bir şekilde bekleyen 35 Uygur Türk’ünün bir an önce bakanlıktan gelecek izin yazısını beklediği belirtildi.
 
Atatürk Havalimanı'nda 17 gündür bekleyen 35 Uygur Türkü'nün fotoğrafı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir vatandaş tarafından paylaşıldı.
 
SOSYAL MEDYADA İSYAN BAYRAĞI 
 
Twitter üzerinden kısa sürede yayılan fotoğraf, kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığı; ancak bakanın yurtdışında olması nedeniyle ulaşamadığı belirtildi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise Akşener'in İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştüğü, Uygun Türkler'i için gereken özenin gösterilmesini istediği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem