Türkler teslim edildi!

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 16 ay önce kaçırılan Malta bandıralı Yunan firmasına ait ''MV Olib-G'' geminin 3'ü Türk, 15'i de Gürcistan uyruklu olan mürettebatı, kurtarıldıktan sonra İstanbul'a getirildi.Somali'den havalanan Air Zena Havayolları

Türkler teslim edildi!

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 16 ay önce kaçırılan Malta bandıralı Yunan firmasına ait ''MV Olib-G'' geminin 3'ü Türk, 15'i de Gürcistan uyruklu olan mürettebatı, kurtarıldıktan sonra İstanbul'a getirildi.

Somali'den havalanan Air Zena Havayolları'na ait uçakla saat 10.10 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen mürettebat, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı.Somalili korsanların 8 Eylül 2010 tarihinde kaçırdığı geminin mürettebatı, yakınları tarafından da hasretle kucaklandı.

"KARDEŞLERİMİZİ KARŞILADIK"


Başbakan Erdoğan havalimanında yaptığı konuşmada, Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'ye Türk denizcilerin getirilmesinde gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Erdoğan, "Kardeşlerimizi karşıladık, bir aradayız. 8 Eylül 2010 tarihinde Hint Okyanusu'nda korsanlarca kaçırılan yabancı bandıralı gemide 15 Gürcü ve 3 Türk vatandaşımız olmak üzere o tarihten bu yana rehin tutuluyorlardı.

Rehin tutulan her iki ülke vatandaşlarının 8 Ocak 2012 tarihinde serbest bırakıldığını biliyoruz. Aldığımız bu haberler bizleri çok sevindirdi. Hepimiz için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Hükümet olarak Gürcistan hükümeti ile kabinedeki başbakan bakanlarla irtibat halinde olduk.

Somali cumhurbaşkanı ile görüştük. Kurtulmaları için büyük bir çaba gösterdik. Kesintisiz bir şekilde girişimlerimizi sürdürüldü. Saakaşvili özel uçak göndererek Kenya'dan buraya getirdi. Hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem