Türkler soykırım yapmıştır' diyemez"

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsviçre'de verdiği konferanslarda, 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine bu ülke yargısınca 'ırkçı ayrımcılık' gerekçesiyle cezaya çarptırılması üzerine, Avrupa

Türkler soykırım yapmıştır' diyemez"
İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsviçre'de verdiği konferanslarda, 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine bu ülke yargısınca 'ırkçı ayrımcılık' gerekçesiyle cezaya çarptırılması üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ise 'ifade özgürlüğü' vurgusu yaparak İsviçre'yi haksız bulduğu Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşması sona erdi.
 
Yaklaşık 2,5 saat süren duruşma saat 11.50'de sona erdi. İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, duruşmayı şöyle değerlendirdi:
 
"Avrupa'nın ifade özgürlüğü, batı demokrasi geleneği tekrar AİHM'de tartışıldı. Hiç kimse mahzunları susturamaz. AİHM Ermeni olaylarını, Yahudi soykırımıyla karşılaştırılmasının yanlışlığını tekrar, önceden olduğu gibi yineledi. Mahkeme Yahudi soykırımıyla Ermeni sorunlarının aynı olmadığını, eşitleştirilmesinin yanlışlığına dikkat çekti. İsviçre hükümetinin kararı, diğer batılı ülkelerin vermiş olduğu kararı bozuyor. Çünkü bundan sonra kimse Türkler soykırım yapmıştır diyemez. Bu dava bir örnektir. İfade özgürlüğü yeniden AİHM'de tartışmaya açılmıştır. Avrupalılar, Türkler, Müslümanlar önyargı, kin, nefret her türlü dolduruşa karşı olmalıdır. Herkes kardeşçe, vakur bir şekilde yaşamalıdır. Türk ve Müslümanlara özgürlük eşittir, Avrupa'da hoşgörü. Türkleri aşağılayan soykırım iddiaları artık çürümüştür. Bundan sonra kimse bizi asılsız sözde soykırım iddialarıyla suçlayamaz'.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler