Türkler için büyük proje!

Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük projesi olduğu belirtilen Savunma Sanayi Üssü'nün temeli, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk yerli uçağının da yapılacağı 7 m

Türkler için büyük proje!

Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük projesi olduğu belirtilen Savunma Sanayi Üssü'nün temeli, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde atılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk yerli uçağının da yapılacağı 7 milyar dolarlık Savunma Sanayi Üssü'nün çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirirken, ÇED raporunun tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

SON DURUM NE?

Türkiye'nin ilk yerli uçağının da yapılacağı belirtilen 7 milyar dolarlık Savunma Sanayi Üssü'nün çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendiren Yıldırım, "ÇED raporu tamamlanmak üzere. Yaklaşık 750 bin metrekare arazinin kamulaştırma çalışmaları da son noktaya geldi. Sanıyorum bu yıl içerisinde temeli atılır" dedi. Kazan'ın Ankara'ya yakın olması nedeniyle son yıllarda büyük gelişme kaydeden ve önemi her geçen gün artan bir ilçe konumuna geldiğini de belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Kazan, çok bereketli topraklar üzerine kurulmuş olmanın yanında, otoban ve E-89 karayolunun da buradan geçmesi, TAI gibi, Ankara Lojistik Üssü'nün kurulması, üniversite şehri olması yolunda da büyük adımlar atıldı. Projelendirmesi ve raporları bitme aşamasına gelen Savunma Sanayi Üssü de kümelenmesiyle stratejik konuma sahip bir ilçe. Demiryolu bağlantısının da yapılacağı Kazan'da Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'e hükümet olarak da hep destek olduk."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler