Türkiye'yi nereye getireceksiniz!

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını yanıtladı. Kastamonu'da Başbakan'ı koruyan polis ekibine yönelik terör saldırısına da değinen Arınç, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) çok sert eleştiriler

Türkiye'yi nereye getireceksiniz!

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını yanıtladı.

Kastamonu'da Başbakan'ı koruyan polis ekibine yönelik terör saldırısına da değinen Arınç, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) çok sert eleştiriler yöneltti.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bazı BDP'li siyasilerin dağa çıkmaktan bahsetmesi, bazılarının 'AK Parti binalarına saldıracağız' demesi, bazılarının bilinen kıyafetleriyle toplulukları tahrik etmesi... ve en sonunda Aysel Tuğluk'un dün yaptığı konuşmaları... Bu konuşmalar elbette kamuoyu ve bizler tarafından değerlendirilmekte.

Bu konuşmaları şiddete özendirici olarak görüyorum.

Toplumumuzun bu düşünceleri paylaşmadığını, hatta kınadığını çok iyi biliyorum.

Kastamonu'daki çirkin saldırıda bir şehidimiz bir de yaralı polisimiz var. Saldırıyı PKK üstlendi. Bu olayı başarı olarak gören ve tek hedefin bundan sonra AK Parti olduğunu söyleyen terör örgütü konuşmalarını görmek milletimizi üzdü.

BDP'lilerden şehidimiz için bırakın şiddetli bir kınama gelmesini, bir üzüntü mesajı bile gelmemesi çok üzücü. Ortalığı kan gölüne cevireceklerini söyleyen konuşmalarını duyuyoruz. Türkiye'yi nereye götürmek istiyorlar?

Parlamentoya girerek, Türkiye'nin sorunlarını çözme konusunda yemin edecek adayların böylesine şiddeti teşvik edici konuşmalarını tasvip etmiyorum. Nefretle kınıyorum. Kürt halkının da kınadığını biliyorum.

Akıllarını başlarına alsınlar, ülkeyi gerginliğe atmasınlar.

Sivil itaatsizlik yapacaklarını söyleyenlerin ellerine silah alması, kendilerini yalanlamaktan başka bir şey değildir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler