"Türkiye’yi karıştıranlarla hesabımız var"

Başbakan Erdoğan, “Son üç yıl içinde sadece bir dava dosyası üzerinden 3 bine yakın kişinin telefonlarını dinlemişler. 450 MHP’liyi dinlemişler. İl Başkanlıklarını hukuksuzca, bakanlarımızı milletvekilimizi, Cumhurbaşkanı’nı Genelkurmay Başkanı’nı dinliyo

"Türkiye’yi karıştıranlarla hesabımız var"

Başbakan Erdoğan, “Son üç yıl içinde sadece bir dava dosyası üzerinden 3 bine yakın kişinin telefonlarını dinlemişler. 450 MHP’liyi dinlemişler. İl Başkanlıklarını hukuksuzca, bakanlarımızı milletvekilimizi, Cumhurbaşkanı’nı Genelkurmay Başkanı’nı dinliyorlar. Belli ki bunları da bir yerlere servis etmişler. Hakimleri, savcıları dinlemişler, gazetecilere şantaj yapmışlar. 30 Mart’ta bu telekulak çetesinden siz hesap soracaksınız.

Nerede ne var çıkacak meydana, kapıyı çalanlara ‘Başka kapıya’ deyin. Biz Niğde’ye 3.5 katrilyon yatırım yapan iktidarımıza güveniyoruz. Benim başörtümü furuat olarak nitelendiren malum zattan dolayı mı buraya geldin? Biz başörtümüz nedeniyle okullara gidemedik. İmamhatip okullarını kapattılar, bu iktidar okulları açtı. Üniversitelere giremiyorduk. Üniversite yollarımız açıldı.

Onlara şunu da söyleyin, ‘CHP’nin gölgesinde, MHP’nin gölgesinde değil partinizi kurup öyle gelin’ deyin, ‘Partinize genel başkan arıyorsanız Pensilvanya’da’ deyin. Türkiye onun vatanı değil mi, onun vatanı Amerika mı çıksın Türkiye’ye gelsin. Türkiye’yi Pensilvanya’da karıştıranlarla hesabımız var.

Ey benim bu örgüte gönül vermiş saf kardeşlerim daha bunların peşinden ne kadar koşacaksınız. Hazreti Cebrail parti kursa oyumu vermem diyen adamla daha ne kadar hareket edeceksiniz?” diye konuştu.

"BU AZİZ MİLLET, BU KİRLİ GİRİŞİME İZİN VERMEYECEK"

Erdoğan, "Bu aziz millet, bu kirli girişime izin vermeyecek. Bu aziz millet, sandık namustur diyecek ve sandığına sahip çıkacak. Onun için diyorum ki, sandık kurullarında görev yapanlar sandıklarınıza sıkı sıkıya sahip çıkın.

Seçime 27 gün kala, CHP, MHP ve onları idare eden paralel yapı, sandıkta hile söylentilerini yayıyorlar, çatışma söylentileri yayıyorlar, milletim sakın ha bunlara aldanmasınlar. Biz sakin bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hür iradenizle yeni Türkiye’ye oy vereceksiniz. Onlar esersizlik, hakaret siyaseti ürettiler, onlar Türkiye için kuyu kazıyor, biz Türkiye’yi zirveye taşıyoruz. Bugüne kadar nasıl dik durduysak, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Biz sadece rükuda eğildik, onun dışında asla eğilmedik” dedi.

“CHP’NİN GENEL MÜDÜRÜ SENDEN KASET TÜCCARI OLUR”

Başbakan Erdoğan, “İstismar bunlarda, biz bunların ciğerini biliriz. Başörtülü aday koymuşlar. Akşam başka sabah başka. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakın göreve geldik 2002 Kasım’da Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardı. Şu 11 yılda milli gelire 570 milyar dolar ekledik. 800 milyar dolar oldu. Allah aşkına yolsuzlukların olduğu bir iktidar milli geliri 10 yılda bu seviyeye çıkarabilir mi?

Artık etkileşimli tahtalarla sınıfları donatıyoruz. Tablet bilgisayarları dağıtıyoruz. Bizim gündemimizde bunlar var. CHP’nin gündeminde hakaret, iftira, kaset var. Buradan diyorum ki ey CHP’nin genel başkanı, genel müdür, senden siyasetçi olmaz, senden olsa olsa Tahtakale’de kaset tüccarı olur. Git kaset tüccarlığı yap” dedi.

"DERSHANELERİ REFORMA EDİYORUZ"

Başbakan Erdoğan, Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Bu MHP bize 23.5 milyar dolar borç ile devretti hükümeti. 14 Mayıs’ta biz bu borçları ödedik ve sıfırladık. IMF bizden borç istiyor şimdi. MHP, DSP bunlar bankalarımızı söğüşlediler. Bankaları batırdılar. Sizlerden zorunlu tasarruf adı altında para kestiler. Göreve geldim masamın üzerinde bir rakam 13.5 katrilyon. İşçiye, memura devletin borcu var. Biz bu 13.5 katrilyonu ödedik. Bu 13.5 katrilyon parayı sana ödeyen iktidar AK Parti iktidarı. Malum medya sizin döneminizde gücümü 5 kat arttırdım diyor ama bunları yazamıyor. İdeoloji yapıyorlar. Biz onlarla iktidar olmadık. Biz sizlerle iktidar olduk. Devletin borçlu devlet olmasından güçlü devlet olmasına biz geçtik. Biz yüzde 4 büyüme ile bir istikrar ortaya koyduk. Bu MHP’yi ne rahatsız etti biliyor musunuz? ‘Ne yaptınız?’ diyorlar. Eline, yüzüne, gözüne dursun. Eğitim, sağlık alanında yapılanları görmüyor musunuz? Genel müdür döneminde biz hastanede sırada bekliyorduk. Rahmetli anacağım sabah namazından sonra beni gönderirdi, Okmeydanı’nda saban sıra beklerdim. Anam gelirdi muayene olurdu. Şimdi istediğimiz hastaneye gidiyoruz. İnsanına değer veren iktidar bu. Biz önce insan dedik ve yola koyulduk. Biz bunlarla da kalmadık. Adalet, emniyet ve enerjide attığımız adımlar hepsi ortada” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Dershaneleri reforme ediyoruz. Bu bir değişimdir, çünkü milletimizi sülük gibi emdiler. Sülük bunlardan faziletlidir. MHP 3.5 yıl iktidarda kalabildi. Biz dimdik ayaktayız. Yolumuza sizinde devam ediyoruz. Siz bizim arkamızda oldukça kimse bize ‘gık’ diyemez. Aradaki çatlak sesler gelir geçer. MHP ve CHP’nin dikili bir ağacı bile yok. Biz kaset siyaseti yapmıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Göreve geldik 52 tane havaalanı var. İşte bunların Pensilvanya’daki hocası onların medyası iş adamları bu hizmetleri yaptığımız için Türkiye’nin gücünü yükselttiğimiz için rahatsızlar. Bunların dershanelerini kapattık diye öyle dediler. Biz reforme ediyoruz. Bu bir değişimdir, çünkü milletimizi sülük gibi emdiler. Sülük bunlardan faziletlidir. Sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı kanı emdiler. Bunlar büyük Türkiye’den rahatsızlar. Onun için 30 mart yeniden bir istiklal mücadelesidir. Bunların kimlerin değirmenine su taşıdıklarını lütfen görün” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem