Türkiye’ye ucuz petrol müjdesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Birleşmiş Milletler'in İran'la yaptığı nükleer anlaşma sonrasında Türkiye'nin, İran'la oluşacak yeni ortamda, daha ucuz enerji ithalatı ve artan sınır ticaretinden

Türkiye’ye ucuz petrol müjdesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Birleşmiş Milletler'in İran'la yaptığı nükleer anlaşma sonrasında Türkiye'nin, İran'la oluşacak yeni ortamda, daha ucuz enerji ithalatı ve artan sınır ticaretinden yararlanabileceğini söyledi.

Rawkins, BM Güvenlik Konseyi'nin, nükleer programını sınırlandırması karşılığı ambargonun hafifletilmesi konusunda İran ile anlaşmaya varmasını değerlendirdi. Rawkins, Eylül ayında İstanbul'da düzenlenen 'Türkiye'nin kredi görünümü' toplantısı sonrasında, "Eğer cari açıkta dönüşüm olur, enflasyon düşer,  daha çok doğrudan yatırım görürsek, Türkiye pozitif bir reyting aksiyonuna yaklaşır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem