Türkiye'ye şok Patriot baskısı

 Ankara ile Berlin arasındaki görüşmelere yakın bir kaynak, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye sınırında 80 kilometrelik bir alanı koruyacak kadar füze bataryası istediği ancak Almanya’nın “Talebinizi minimumda tutun” diye baskı

Türkiye'ye şok Patriot baskısı

 Ankara ile Berlin arasındaki görüşmelere yakın bir kaynak, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye sınırında 80 kilometrelik bir alanı koruyacak kadar füze bataryası istediği ancak Almanya’nın “Talebinizi minimumda tutun” diye baskı yaptığını söyledi.
 
Almanya ABD ve Hollanda ile birlikte Türkiye’ye Patriot hava savunma füzelerini göndermeye hazır olduğunu açıklayan üç ülkeden biri.
 
Ancak özellikle muhalefet partilerinin Türkiye’ye Patriot gönderilmesine karşı olduğu biliniyor. Türkiye NATO’ya Patriot’lar için resmi başvuruda bulunmadan kısa bir süre önce Sol Parti ile Yeşiller ve anamuhalefet Sosyal Demokrat Parti de (SPD) Almanya’nın olası bir Suriye çıkartmasının içine çekilmemesi için Patriot’ların Türkiye’ye konuşlandırılması planına karşı çıkmıştı.
 
Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ise “Türk sınırına Patriot füzeleri yerleştirirsek o zaman Alman askerleri de olur” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem