Türkiye'ye savaş ilanıdır!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette dolaşan güvenlik toplantısının ses kayıtlarına yönelik yaptığı açıklamada "Bu Türkiye'ye karşı savaş ilanıdır" dedi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette yayınlanan Suriye konulu toplantının ses kaydına

Türkiye'ye savaş ilanıdır!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette dolaşan güvenlik toplantısının ses kayıtlarına yönelik yaptığı açıklamada "Bu Türkiye'ye karşı savaş ilanıdır" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, internette yayınlanan Suriye konulu toplantının ses kaydına yönelik bir sert bir açıklama yaptı.

Olayla ilgili olarak gerekli karşılığın verileceğini söyleyen Davutoğlu, yapılanın Türkiye Cumhuriyeti devletine savaş ilanı olduğunu söyledi.

Davutoğlu şunları kaydetti:

"Aziz milletimize yönelik olarak bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Aslında bunun ön işaretleri söz konusu olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik yapılanması içerisinde aldığı kararlar doğrultusunda Suriye'ye giden yardım TIR'larına dönük operasyon, daha sonra sayın başbakanımız olmak üzere bir çoğumuzun, bakanların son derece kritik devlet görevi yürüten yetkililerin telefonlarının ortam dinlemesi yapılması açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine savaş ilanıdır.

Bunu bu şekliyle ortaya koymak bir zarurettir. Çünkü söz konusu olan ülkemizin istikbali ise aziz milletimizin bekasıyla bu konuda tedbir almak devletimizin bütün birimlerinin görevidir. Bir ülkenin sınırlarının ihlal edilmesi, son uçak olayında gördüğümüz gibi, nasıl bir ülke için tehdit ise ve tedbir alınmasını gerektirirse; aynı şekilde MGK'dan aldığı yetkilerle ve başbakanımızdan aldığı talimatlarla kurulmuş olan bir kriz masası yönetimi ki içinde devlet güvenlik birimlerimizin en üst yetkilileri vardır, benim başkanlığımda MİT müsteşarımızın, Dışişleri müsteşarımızın, Genelkurmay İkinci Başkanımızın ki o anda ilgili birimlerimizin bütün temsilcileriyle birlikte bu toplantı sonrasında da Süleyman Şah Türbesi'ne dönük olarak alınabilecek askeri tedbirler, güvenlik tedbirleri ele alınmıştır.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler Türkiye Cumhuriyeti devletini zaaf içinde gösterme çabası içerisindedirler. Bu saldırıyı geçekleştirenler açık bir şekilde, bir vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni koruma çalışmalarımıza engel olmak istemektedirler. Oradaki askerlerimizin güvenliğiyle ilgili ciddi bir tehdit oluşturmuş bulunmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Geleneği ve kurumları vardır. Kendisine yönelik her türlü saldırıyı, ister hava sahasının ihlali şeklinde olsun, isterse bu şekilde devletin güvenlik birimlerinin toplantına öyle veya böyle teknolojik araçları istismar ederek ortam dinlemesi şeklinde nüfuz etmek olsun buna gerekli cevabı verir.

Kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbali veya huzuruyla oynama cüretine yönelmemelidir. Bu konuda kamuoyumuzun olayı sukünet ve bilinçle değerlendirmesini bekliyoruz. Hiç kimse tereddüt içinde olmasın ki bu saldırıyı gerçekleştirenler en açık ve net tavrı göreceklerdir. Bu tür çabalar akamete uğrayacaktır. Devletimizin ve milletimizin bekası anlamında bütün kurumlarımız gerekli tedbirleri alacaktır. Bu ülkenin ve devletin itibarı ve güvenliği hepimizin itibarı ve güvenliğidir."

Daha öncesinde Dışişleri Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama yapılmış ve "TC'yi hedef alanlar en ağı cezaya çarptırılacak" denilmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler