Türkiye'ye saldırı planı mı?

Kuveyt’in saygın gazetesi El Siyasah, Washington’daki Lübnan lobisine ve Amerikalı ulusal güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Suriye ve İran’ın bir dış müdahaleye karşı ortak hareket edeceklerini yazdı. Gazetenin kaynaklarına göre, Suriye Devl

Türkiye'ye saldırı planı mı?

Kuveyt’in saygın gazetesi El Siyasah, Washington’daki Lübnan lobisine ve Amerikalı ulusal güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Suriye ve İran’ın bir dış müdahaleye karşı ortak hareket edeceklerini yazdı. Gazetenin kaynaklarına göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geçtiğimiz günlerde “Ortadoğu’da deprem yaratma” tehdidinin ardından ABD ve NATO’nun Avrupalı üyeleri Suriye’ye olası bir insani müdahale ya da İran’ın nükleer kampanyasına karşı askeri bir girişimde bulunulması durumunda iki ülkenin nasıl cevap vereceğini incelemeye başladı.

Üç noktadan eş zamanlı operasyon

ABD ve Avrupa istihbaratının elde ettiği bilgilere göre ortak bir operasyon odası oluşturan Suriye ve İran, altı cepheden oluşan bir plan hazırladı. Hizbullah, İran yanlısı gruplar ve Hamas’ın askeri kanadını bir araya getiren senaryoya göre iki ülkenin müdahele edilmesi halinde yanıtı şöyle olacak:

1- Türkiye’ye Irak, Suriye ve İran sınırından eşzamanlı saldırılacak. Kürt bölgelerinden içeri girilerek, özellikle askeri üsler ve Amerikan hedeflerine saldırılacak.

2- Kızıl Deniz’de Hamas ve İran Devrim Muhafızları, ABD ve Avrupalı gemilerin geçişini engellemek için Süveyş Kanalı’na saldıracak. Yemenli Huthist ve Somalili Mücahitler de güneyden saldırı başlatacak.

3- Körfez bölgesinde İran Devrim Muhafızları

Körfez ve Batılı ülkelerin kullandığı donanma, ticaret ve petrol taşıma rotalarına saldıracak. Hizbullah ve İran yanlısı gruplar da Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Amerikan askeri üslerine saldırı düzenleyecek.

4- Rapora göre İran istihbaratı Afganistan’da NATO güçlerine karşı saldırılar düzenleyen gruplara para ve cephanelik yardımı için özel bütçe ayırdı.

5- Doğu Akdeniz’de Hizbullah’tan Lübnan’daki tüm devlet kurumlarında kontrolü ele geçirmesi istenecek. BM’ye bağlı NATO ülkelerine ait hedeflere saldıracak. Fakat, Hizbullah BM’nin ülkede kalmasını sağlayarak İsrail’e karşı kendine siper edecek.

6- Gazze’de Hamas’ın İsrail’e karşı füze saldırıları artırılacak. İsrail yanıt verdiğinde Esad, bu ülkeden silah almakla suçladığı muhaliflere karşı ordusunu kullanmak için bahane yaratmış olacak.

ABD sınırı içinde saldırı olabilir

Gazete ayrıca Beşar Esad’ın artık sadece Arap Baharı’na karşı değil, ABD ve NATO üyeleri için de bir tehdit olarak görüldüğünü yazdı. Gazetenin kaynaklarına göre Amerikan gizli servisi, İran ve Suriye’nin ABD’nin sınırları içinde saldırı düzenleyebileceğini düşünüyor. İddiaya göre, İran ve Suriye ABD-Meksika sınırı, Meksika Körfezi ve Hugo Chavez’in koruması altında Venezuela’da faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler