Türkiye’ye saldırı NATO’ya saldırıdır

 İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, Suriye’den ateşlenen ve Akçakale’ye düşen havan topu mermisinin “NATO ittifakına bir saldırı olarak görülmek zorunda olduğunu” söyledi. Resmi temaslar için Fransa’da bulunan Meridor, ev sahibi ülkenin de NATO üyesi

Türkiye’ye saldırı NATO’ya saldırıdır

 

İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, Suriye’den ateşlenen ve Akçakale’ye düşen havan topu mermisinin “NATO ittifakına bir saldırı olarak görülmek zorunda olduğunu” söyledi.
 
Resmi temaslar için Fransa’da bulunan Meridor, ev sahibi ülkenin de NATO üyesi olmasına gönderme yaparak, “NATO Antlaşmasına göre bu bir NATO üyesine saldırı demektir, yani Fransa’ya yapılmış bir saldırı sayılır” diye konuştu.
 
Meridor, Fransa’nın dışişleri ve savunma bakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından gelen açıklamalarında Akçakale olayıyla ilgili çok fazla detay vermedi, ancak Suriye’deki ölümlere bir son verilmesi gerektiğini belirtti. “Suriye korkunç bir durumda, iç savaşta. Erkekler, kadınlar ve çocuklar öldürülüyor, bu durdurulmalı” diyen Meridor, “Şu an sonu göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler