Türkiye'ye petrol müjdesi!

İpek Doğal Enerji Anonim Şirketi'nin Batman’ın Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde yaptığı petrol arama çalışmaları sonuç verdi. 2 bin 856 metre derinlikte bulunan petrolün 34 gravitede olduğu ifade edildi. İpek Doğal Enerji Kaynakları Anonim Şirketi Sondaj

Türkiye'ye petrol müjdesi!
İpek Doğal Enerji Anonim Şirketi'nin Batman’ın Kozluk ilçesi Yemişlik bölgesinde yaptığı petrol arama çalışmaları sonuç verdi. 2 bin 856 metre derinlikte bulunan petrolün 34 gravitede olduğu ifade edildi.
 
İpek Doğal Enerji Kaynakları Anonim Şirketi Sondaj Koordinatörü Cem Vanlı, 2 bin 856 metrede biten sondajın üretim faaliyetlerine geçiş aşamasında olduklarını, bölgenin jeolojik anlamda çok zor bir bölge olduğunu belirterek, "Türkiye'de nadir olarak rastlanan 34 gravite dediğimiz son derece kaliteli güzel artezyen petrole ulaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Sondaj çalışmaları tamamlandı. En kısa zamanda üretime geçerek ülkemize bir katma değer yaratma hedefindeyiz. Günlük rezerv çalışmaları devam etmekte, ilerleyen günlerde, önümüzde ki aylarda çok fazla zaman geçmeden rakamlar verilecektir. Yapılan incelemelerde oldukça iyimser sonuçlara gittiğimiz görülmektedir. Burada net rakamlalar vermemekle beraber güzel üretim müjdesini verebiliriz" dedi.
 
Sahada incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, emniyetin, asayişin huzurun olduğu yerde bütün faaliyetlerde bununla beraber gelişeceğini söyledi. Kargaşanın sıkıntının olduğu yerlerde de ekonomik faaliyetler başta olmak üzere birtakım sıkıntılar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, "Bir yıldır Batman'dayım bu süreç içerisinde ilimizdeki asayişin kamu düzeninin olabildiğince düzgün olması nedeniyle buralarda gerek petrol işi yapan ve diğer sanayi faaliyetlerinde bulunan insanların önünde güvenlik anlamında her hangi bir sorun kalmadığını düşünüyoruz. Bunun da bizim çalışmalarımız ve faaliyetlerimize yansıdığını söyleyebiliriz" dedi.
 
Batman bölgesinin petrol çıkartma anlamında Türkiye’nin en önemli bölgesi olduğun hatırlatan Vali Arslan, "Eldeki verilere göre yıllık 28 milyon ton petrol ithalatımız var. Türkiye’nin bu petrol ithalatına karşılık Türkiye'nin 2.5 milyon tonluk bir petrol üretimi var. Bu 2.5 milyon tonun 1.7 milyon tonu Batman bölgesinde üretiliyor. Batman Türkye’nin ürettiği petrolün yüzde 72'sini ürettiği bölgedeyiz. Bu açıdan Batman önemli bir değer sahiptir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler