Türkiye'ye küçülüyor! Bakın niye...

Oxford Internet Institute, dünya haritasını internet kullanım oranına göre yeniden yarattı. Dünya Bankası’nın 2011 internet kullanıcı ve nüfus verilerine göre hazırlanan harita ile dünya tanınmaz hale geldiİnternet kullanımına göre yaratılan haritada Afri

Türkiye'ye küçülüyor! Bakın niye...

Oxford Internet Institute, dünya haritasını internet kullanım oranına göre yeniden yarattı. Dünya Bankası’nın 2011 internet kullanıcı ve nüfus verilerine göre hazırlanan harita ile dünya tanınmaz hale geldi

İnternet kullanımına göre yaratılan haritada Afrika kıtası neredeyse tamamen yok oldu. Rusya ve Kanada topraklarının büyük bölümünü kaybetti.

Türkiye’nin yüzölçümü ise oldukça küçüldü.

Haritada aynı zamanda interneti kullanım yoğunluğu da belli oluyor. Kullanım yoğunluğu yüzde 80’den fazla olunca kırmızı renk de artıyor.

Örneğin Çin’de internet kullanıcı sayısı çok olduğundan haritada normale göre çok daha geniş bir alana yayılıyor ancak kullanım yoğunluğu düşük olması nedeniyle rengi açık.

Haritaya göre dünyada internet kullanıcılarının en fazla olduğu yer yüzde 42 ile Asya. Çin, Asya, Hindistan ve Japonya’da tüm Avrupa’dan daha çok kullanıcı sayısı bulunuyor.

21780212.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem