Türkiye'ye demokrasi dersi veremezler

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir ülke ya da ülke gurubu Türkiye'ye demokrasi bilinci dersi veremez. Karar, Türkiye'ye uygulanan çifte standardın yeni bir örneğidir, yok hükmündedir" denildi. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları: B

Türkiye'ye demokrasi dersi veremezler
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hiçbir ülke ya da ülke gurubu Türkiye'ye demokrasi bilinci dersi veremez. Karar, Türkiye'ye uygulanan çifte standardın yeni bir örneğidir, yok hükmündedir" denildi.
 
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:
 
Bu tutum çerçevesinde ne toplanma ne de kararla tepki vermek, AP Türkiye söz konusu olunca böyle bir tutum sergilemesi kabul edilemez. Şiddet kullanan marjinal gruplar ile diğer grupları ayırmak gerekir. Bu kararı kabul etmek mümkün değil. Eğer herhangi bir şekilde yanlış uygulama varsa bir hukuk devleti Olan Türkiye Cumhuriyeti'nde gerekli işlemler yapılır.
 
Türkiye gösteri özgürlüğünü de koruyan tutumu her zaman sergileyecektir. İçişleri Bakanlığı'mız gerekli açıklamaları da yapmıştır. Frankfurt'ta meydana gelen protestolarda da gaz ve tazyikli su kullanılmıştır. Ülkemiz her zaman özgürlükleri savunacaktır. Türkiye'nin imajını uluslarası alanda zedelenmeye çalışmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin yükselen profilini değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Alınan bu karar bize iletildiğinde aynen iade edilecektir. Türkiye her meseleyi kendi içerimizde çözeriz.
 
Bugün 17'inci gün ve daha ikinci gününde güvenlik güçlerimiz alandan çekildi. Herhangi bir şekilde protesto yapmak isteyen zararlı gruplara tavrımız nettir. Bu samimi genç grupların ve sivil toplum kuruluşlarının niyetlerini provoke etmek isteyen gruplar var. Bu provakatörlere karşı önlem almak hükümetimizin görevidir. 
 
Burada devlet yetkililerimiz arasında görüş ayrılığı yoktur. 
 
Demokratik hakların kullanılması konusunda eşit haklara sahiptir.  Her zaman o gençlerimizi dinlemeye hazırız. Avrupa'da gençler acaba başbakanlarıyla görüştü mü?
 
Bizi rahatsız eden, "Türkiye'deki gelişmelerden kaygılıyız" ifadesi anlamındaki mesajdır. Türk demokrasisi olgundur. 
 
Son Avrupa Parlementosu kararı çifte standarttır. 
 
Türkiye yönlendirme kabul etmez.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem