Türkiye'ye Ağır Suçlamalar

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Türkiye'yi IŞİD'i desteklemekle suçladı. Ohanyan, "Komşularımızla olan sorunlarımızdan dolayı endişeliyiz. Uluslararası kamuoyu bizim bölgeye yoğunlaşıyor. Ve bölgemizde, Türkiye'nin şahsında, IŞİD'e yardım eden b

Türkiye'ye Ağır Suçlamalar
Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan, Türkiye'yi IŞİD'i desteklemekle suçladı. Ohanyan, "Komşularımızla olan sorunlarımızdan dolayı endişeliyiz. Uluslararası kamuoyu bizim bölgeye yoğunlaşıyor. Ve bölgemizde, Türkiye'nin şahsında, IŞİD'e yardım eden bazı ülkeler var." iddiasında bulundu. Yunan Savunma Bakan Kammenos da Türkiye'nin Rus uçağının sınırı ihlal ettiğini kanıtlayamadığını söyledi.
 
"YUNAN HAVA SAHASINI HER GÜN İHLAL EDİYORLAR"
 
 Ermenistan'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotis Kammenos ile Erivan'da basın toplantısı düzenleyen Ohanyan, açıklamalarında Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi hakkında da konuştu. Ohanyan, Ermenistan'ın Ekim ayında hava sahasını ihlal eden Türk uçaklarına müsamaha gösterdiğini; Türkiye'nin de aynı şekilde Rus uçağına müsamaha göstermesi gerektiğini savundu.
 
Seyran Ohanyan, "Savaş olmayan bölgelerde komşu ülkeler birbirlerinin hava sahalarını ihlal etme olaylarında tolerans göstermeli. Türkiye, Yunan hava sahasını neredeyse her gün ihlal ediyor ve bir kere de Ermenistan'ın hava sahasını ihlal etti. Biz yine de müsamaha gösterdik. Ankara'nın Rus uçağına karşı böyle davranmaya hakkı yoktu." dedi.
 
Türk helikopterlerinin 6-7 Ekim tarihlerinde Ermenistan hava sahasını ihlal ettikleri iddia edilmişti. Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Çavarş Koçaryan Ermenistan'dan bu ihlale askeri uçaklarını göndererek cevap verdiğini açıklamıştı.
 
YUNAN BAKAN: TÜRKİYE RUS UÇAĞININ SINIRI İHLAL ETTİĞİNİ KANITLAYAMADI
 
Aynı basın toplantısında konuşan Yunan Bakan Panagiotis Kammenos ise Türkiye'nin, Rus uçağının hava sahasını ihlal ettiğini "hiç kanıtlayamadığını" savundu. Yunan Bakan, "Eldeki deliller olayın Suriye topraklarında gerçekleştiğini gösteriyor." dedi.
 
Yunan Bakan Panagiotis Kammenos "Pilotlardan biri öldürüldü. Bu uluslararası yasaların ihlalidir. Bu işleyenlerin uluslararası yasalara saygı duymadığı bir savaş suçudur. Türkiye ara sıra bizim hava ve deniz sınırlarımızı ihlal ediyor, ayrıca IŞİD'e yardım ediyor. Türkiye'nin petrol, insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığı çok açık. Bu illegal girişimler teröre yardım etmek için kullanılıyor. Eğer Türkiye uluslararası normlara uymak istiyorsa bu tür eylemlerini sonlandırmalı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem