Türkiye'nin Şam'a girmesi Caiz mi?

Cübbeli, "Türkiye'nin Esed'i yıkmak için savaşması meşru mudur?" sorusuna, " Şiiler burada bir zulüm yapılıyor. Müdahale meşrudur" diye yanıt verdi. Suriye'ye yönelik askeri müdahalenin tartışıldığu şu günlerde, konuyla ilgili bir yorumda çarpıcı açıklama

Türkiye'nin Şam'a girmesi Caiz mi?
Cübbeli, "Türkiye'nin Esed'i yıkmak için savaşması meşru mudur?" sorusuna, " Şiiler burada bir zulüm yapılıyor. Müdahale meşrudur" diye yanıt verdi.
 
Suriye'ye yönelik askeri müdahalenin tartışıldığu şu günlerde, konuyla ilgili bir yorumda çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelen Cübbeli Ahmet Hoca'dan geldi.
 
"MÜDAHALE MEŞRUDUR"
 
Cübbeli Ahmet Hoca, "Türkiye şuan Suriye'ye girse, Esed'i yıkmak için savaşsa meşru mudur?" sorusuna, "Bu adamlar Şii'dir. Burada bir zulüm yapılıyor. O arada sivil halk bombalanıyor. Zalimin zulmünün durdurulması için müdahale meşrudur. Zaten şiiler devamlı Müslümalarla savaşır. Hayatta bir gavurla savaştıkları görülmemiştir. Türk ordusunun Suriye'ye girmesini destekliyorum. Orada kadınlara tevavüz ediliyor. Bu noktada müdahale caiz midir diye sorulur mu" şeklinde yanıt verdi.
 
"ABD İLE İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR"
 
"ABD ile Türkiye ortak operasyonla Şam'a girse caiz midir?" sorusuna da yanıt veren Cübbeli şu ifadelere yer verdi: "Türk devleti yardım etme gücünü kendinde bulamazsa, 'ben buraya girerim çıkamam, benim devlet de zedelenir' diyorsa girmeyebilir. Mesele zulmü durdurmaksa işbirliği yapılabilir. Şia'nın yardımı olmasaydı ABD Irak'a giremezdi. Yavuz olmasa bu iklim Şia olmuştu . Yavuz Selim haklıdır. Ulemadan Şeyh'ül İslamların fetvasıyla amel etmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem