Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dış ticaret açığımız yüzde 20 oranında daraldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 71,3 oldu. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok. Bunu Ekonomi Bakanı olarak açıkça söylüyorum" dedi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleket

Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dış ticaret açığımız yüzde 20 oranında daraldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 71,3 oldu. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok. Bunu Ekonomi Bakanı olarak açıkça söylüyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknokent’in ek bina açılışına katıldı. Açılışa Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, oda başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı. Bakan Zeybekci, protokol konuşmalarının ardından yaptığı açıklamada bilginin önemine değindi. Bilgi kimdeyse çağı onun yönlendirdiğini belirten Zeybekci, "Bilgiyi ürettiyseniz önde giden bir ülke haline geliyorsunuz. Medeniyet oluyorsunuz. Maalesef 100 yıl önce Osmanlı Devleti’nin de bilgiyi ıskaladığını görüyoruz. Dünyada bilgiyi üreten ülkeler teknolojileri de üretiyor. Bilgiye sahip ülkeler çağa sahip oluyor. Ne kadar zengin olursa olsun, ne kadar tarihi olursa olsun, eğer bilgiyi ve teknolojiyi üretemediyseniz teknoloji üreten ülkelere tabi oluyorsunuz. Başka kurtuluş yok" dedi.

Gazi Mustafa Kemal’in "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden yola çıktıklarını kaydeden Bakan Zeybekci, "Muasır medeniyet demek, bize bilgiyi üretme zorunluluğu da yüklüyor. Son dönemlerde ’Atam izindeyiz’ sloganı artık hayat bulmaya başladı. Atatürk’ün gösterdiği o medeniyet seviyesine ulaşmak için, birinci ligde yer almak için artık bilgi üretmemiz gerektiğini anladık. Onun için de seferberliğe başladık. Artık bilgiyi üretmemiz gerektiğinin bilincindeyiz" diye konuştu.

Ekonomik verilerden de bahseden Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı:

"Dış ticaret açığımız yüzde 20 oranında daraldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 71,3 oldu. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok. Bunu ekonomi bakanı olarak açıkça söylüyorum. Türkiye bu imkanlarıyla milli gelire oranla en yüksek bağışçı durumuna geldi. Son 3 yıldır böyleyiz. Bizim bu kadar iyi bir dönemde artık başka bir boyuta geçmemiz gerektiğine inanıyorum."

Bakan Zeybekci, daha sonra Vali Kocatepe ve diğer protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler