Türkiye'nin ne kadar askeri var?

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının personel mevcutlarına ilişkin bilgi verildi.Buna göre, kuvvet komutanlıklarında 312, Jandarma

Türkiye'nin ne kadar askeri var?

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının personel mevcutlarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, kuvvet komutanlıklarında 312, Jandarma Genel Komutanlığında 32 ve Sahil Güvenlik Komutanlığında 1 olmak üzere 345 general/amiral bulunuyor. Subayların 32 bin 860'ı kuvvet komutanlıklarında görev yaparken Jandarma Genel Komutanlığında 5 bin 833, Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 600 subay çalışıyor.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde 71 bin 740, Jandarma Genel Komutanlığında 22 bin 729, Sahil Güvenlik Komutanlığında ise bin 404 astsubay bulunuyor.

Kuvvet komutanlıklarında 258 bin 44, Jandarma Genel Komutanlığında 118 bin 736, Sahil Güvenlik Komutanlığında ise bin 800 olmak üzere 378 bin 580 erbaş/er silah altında bulunuyor. Kuvvet komutanlıklarında ise bin 890 sözleşmeli erbaş/er görev yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler