Türkiye'nin NATO'dan talebi

 Suriyeli sivilleri Esad rejiminin zulmünden korumak amacıyla gündeme gelen tampon bölge için F-4 krizinin ardından Ankara ile ABD arasında görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Vatan’a konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, son NATO zir

Türkiye'nin NATO'dan talebi

 

Suriyeli sivilleri Esad rejiminin zulmünden korumak amacıyla gündeme gelen tampon bölge için F-4 krizinin ardından Ankara ile ABD arasında görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Vatan’a konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, son NATO zirvesinde Türkiye’nin üye ülkelerden ve Kuzey Atlantik İttifakı’ndan talepleri arasında uçuşa yasak bölgenin de bulunduğunu doğruladı. Geçen cuma bir Türk F-4’ünü düşüren Suriye’nin Erdoğan’ın deyimiyle ‘Türkiye’ye milli güvenlik tehdidi oluşturduğu’ ve bunun önlenmesi için Ankara’dan tampon bölge talebinin tartışılması isteğinin geldiğini açıkladı.


TSK’NIN PLANLARI HAZIR

Konuyla ilgili bilgi veren ve Suriye konusunda direkt olarak aktif görevde bulunan bir Türk diplomat da uçuşa yasak bölge konusunun NATO gündemine girdiğini doğruladı. Dışişleri’nde görev yapan Türk diplomat, “Uçuşa yasak bölge konusu NATO’nun acil önlemler bağlamında ele alınıyor ve uygunluğu şu an için tartışılıyor” dedi. İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan bir yetkili de Türk tarafının bazı taleplerinin NATO üyeleri arasında şaşkınlık yarattığını dile getirmişti. Tampon bölge ya da uçuşa yasak bölge iddiaları ilk kez Independent gazetesi yazarı Robert Fisk tarafından aylar önce dile getirilmiş, Türk Genelkurmayı’nın Suriye içinde Kamışlı ya da Der el Zor çölünün ortalarına kadar ilerleyip Suriye şehirlerindeki katliamlardan kaçanlar için güvenlik bir bölge planı hazırlığı için plan yaptığını ileri sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem