Türkiye’nin korkutan suç tablosu

 Geçen yıl Türkiye'de bin 233 kişi cinayete kurban gitti. 11 bin aracın ise hırsızlarca çalındığı ortaya çıktı. Yurt genelinde 2012 yılında polisin sorumluluk sahasında, bin 233 kişi öldürülürken 22 bin 985 kişi yaralandı. 389 öldürmeye teşebbüs olayı ger

Türkiye’nin korkutan suç tablosu
 Geçen yıl Türkiye'de bin 233 kişi cinayete kurban gitti. 11 bin aracın ise hırsızlarca çalındığı ortaya çıktı.
 
Yurt genelinde 2012 yılında polisin sorumluluk sahasında, bin 233 kişi öldürülürken 22 bin 985 kişi yaralandı. 389 öldürmeye teşebbüs olayı gerçekleşirken, 4 bin 414 kişi hakkında meskun mahalde ateş etme suçundan işlem yapıldı. Polis, 23 bin 296 yankesicilik olayına da müdahale ettiği belirtildi.
 
SUÇ ÖNLEME ANLAYIŞI
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, asayiş suçlarıyla, suçu önlemenin daha önemli olduğu ve daha az maliyet gerektirdiği anlayışıyla mücadele ediyor. Suç önleme ve istihbarat odaklı polislik anlayışını, asayiş suçlarıyla mücadele alanına da uyarlayan güvenlik güçleri, bu konuyla ilgili toplum destekli hizmet sunma anlayışına ve teknolojik alt yapıya dayanan bir mücadele stratejisi yürütüyor.
 
Polisin Asayiş Suçları ile Mücadele Stratejisinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi kapsamında "Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri" de oluştururken, bu sayede polisin sokak hâkimiyeti artırıldı, suça anında müdahalede artış sağlandı.
 
50 BİN ZANLI YAKALANDI
 
Halkın yoğun bulunduğu yerlerde sivil ve farklı görünümlere bürünerek kamufle olan güven timleri ve yıldırım ekipleri, 36 bin 3 olaya müdahale etti, 50 bin 645 zanlıyı yakaladı. Güven timleri ve yıldırım ekipleri 16 bin 341 kişiyi hırsızlıktan, bin 123 kişiyi kapkaçtan, bin 282 kişiyi yankesicilikten, bin 258 kişiyi gasptan ve 942 kişiyi cinsel tacizden yakaladı.
 
7 bin gasp olayı
 
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen sene polisin sorumluluk bölgesinde 2 bin 728 kapkaç gerçekleştirildi. 6 bin 951 gasbın yaşandığı polisin sorumluluk alanında, 11 bin 110 araç çalındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem