Türkiye’nin gündemine oturan işçi

Yirmi yıldır tatile gidemediğinin basına yansıması üzerine kendisi için sosyal medyada imza kampanyası başlatılan demir yolu işçisi İbrahim Çivici, "Çok duygulandım, çok da şaşırdım. Halkıma, yardımcı olanlara teşekkür ederim" dedi.Günde 15 kilometre yol

Türkiye’nin gündemine oturan işçi

Yirmi yıldır tatile gidemediğinin basına yansıması üzerine kendisi için sosyal medyada imza kampanyası başlatılan demir yolu işçisi İbrahim Çivici, "Çok duygulandım, çok da şaşırdım. Halkıma, yardımcı olanlara teşekkür ederim" dedi.

Günde 15 kilometre yol yürüyerek demir yolu güvenliğini sağlayan işçi İbrahim Çivici'nin hikayesi herkesin yüreğini sızlattı. 20 yıldır tatile gidemediğini öğrendikleri andan itibaren milyonları etkileyen ve binlerce insanın sosyal medyada imza kampanyası başlatarak tatile göndermek istedikleri demir yolu işçisi İbrahim Çivici, Türkiye'nin gündemine oturdu. Ailesiyle birlikte 20 yıldır tatile gidemediğinden yakınan Çivici'nin ikinci yakındığı konu bazen makinistlerin kendisine selam vermemesiydi. Çivici'nin söyledikleri herkesi derinden etkiledi. Nazilli'de yaşayan aslen Ispartalı olan Çivici, "Çok duygulandım, çok da şaşırdım. Halkımızın bu kadar tepki vereceğini bilemedim" dedi.

Tatil teklifleri yağan İbrahim Çivici'ye Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) tarafından da bir plaket verildi.

"TÜRK HALKI KENDİNDEN ÖNCE ÇOCUĞUNU DÜŞÜNÜR"

Dernek binasında basın açıklaması yapan YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat ile birlikte basın açıklaması yapan İbrahim Çivici, bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini belirterek, "Halkıma teşekkür etmek isterim. Bu kadar ilgi göstereceklerini tahmin etmiyordum. 20-25 yıldır tatile gidemedik, o doğru. Bir taraftan çoluğun çocuğun sıkıntısı, bir taraftan ev aldım onun borcu derdi. Bunlardan dolayı tatile değil memlekete gidiyordum, eşi dostu ziyaret edip geliyor tekrar iş başı yapıyordum. İnsan çoluğu çocuğuyla ilgileniyor. Türk halkı genelde hep öyle değil midir? Kendinden fazla hep çoluğunu çocuğunu düşünür" diye konuştu.

"ÇOCUĞUM 7 YILDIR İŞ BULAMADI"

Yıllarca çocuklarıyla uğraştığını anlatan Çivici, "Çocuğumun birisini evlendirdik onun borcu derdi, bir çocuğumu okuttuk elektronik haberleşme okuttuk. 7 yıldır oraya buraya başvurdu iş bulamadı, onun sıkıntısı. Yani bir taraftan ailevi sıkıntılar tatile gitmemizi engelledi" dedi.

"HANGİSİNE GİDECEĞİZ KARAR VEREMEDİK"

Kendisine tatil için çok teklif geldiğini belirten Çivici, hangisine gideceklerine henüz karar veremediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul Fatih Belediye Başkanı, Didim Belediye Başkanı, Türk Metal İş Sendikası teklif etti. Çok teklif eden var benim 1 aylık senelik iznim var. Hepsine birden gitmem mümkün değil. 5'er gün filan gidebilirsek fırsat bulup iyi olur. Nasıl olacak bilmiyorum. Hangisine gideceğiz şu anda bir karar veremedik. Oturup ailecek bir konuşacağız, karar vereceğiz."

"HALK DEMİR YOLLARINI BİR DEMİR YIĞINI OLARAK GÖRÜR"

Zor şartlarda çalıştıklarını belirten Çivici, "Halk ne kadar yorucu bir iş yaptığımızı bilmez. Halk demir yollarını bir demir yığını olarak görür. Ama bizim bütün ölçümlerimiz milimetreyle. O kadar ince" ifadelerini kullandı.

"KARADENİZ BÖLGESİNİ HİÇ GÖRMEDİM"

Yurt dışında tatil yapma teklifleri geldiğini aktaran Çivici, tatilini ülkesinde geçirmek istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kıbrıs'a söylediler, yurt dışı olabilir dediler. Ama ben kendi ülkemde geçirmek isterim. Dışarıyı pek tercih etmiyorum. Kendi memleketimizde güzel yerler var. Karadeniz Bölgesini görmek isterim. Antalya'ya bacanağın eşyasını taşımaya gittik bir o zaman gördüm Antalya'yı. İlk defa 17 sene evvel. Didim tarafını yine aynı şekilde bir arkadaşın eşyasını götürdük o zaman gördüm. Deniz kenarına pek zaman ayıramadık."

Eşinin hiçbir zaman kendisine bir kez bile yakınmadığını belirten İbrahim Çivici, eşinin de kendisi gibi mütevazi bir hayat yaşadığını söyledi.

"TÜM AİLE HİÇ TATİL YAPAMADIK"

İbrahim Çivici'nin küçük oğlu Ramazan da teklif getiren herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Ailemden pek bir şey görmedim. Farklı sektörlerde çalışıyoruz biraz garipsediler ben açıklayınca şaşırdılar. Benim babam olduğunu çoğu kişi daha bilmiyor. Normalde kendisi pek dışarı çıkıp dolaşan biri değil. Çünkü işi dolayısıyla pek dışarı götüremiyoruz. O yönden çok sevindim, teşekkür ediyorum tatil fırsatı verenlere. Ailecek hiç bir yere gidemedik. Tüm aile hiç bir zaman tatil yapamadık. Bu işinden dolayı oldu biz de işine saygı duyduğumuz için herhangi bir şey yapamıyorduk. Kendisi bir şey yapacağı zaman biz bulamıyordu fırsat olmuyordu"

59 DEMİR YOLU ÇALIŞANINA TATİL İMKANI

YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat ise İbrahim Çivici gibi çalışan 59 kişinin daha olduğunu ve Türk Metal Sendikası aracılığı ile her birini belli periyotla tatile göndermek istediklerini ifade etti.

(iHA)

Türkiye’nin gündemine oturan işçi

Türkiye’nin gündemine oturan işçi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem