Türkiye'nin gizli belgelerini almışlar!

 Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen İranlı kadınların, kritik görevlerdeki kişilerle muta yöntemiyle evlendirildiği iddiasıyla başlatılan operasyonda, ilginç ayrıntılara ulaşıldı. Kadınlar, Türkiye’ye sokulmaları karşılığında, kilit görevdeki Türklerden

Türkiye'nin gizli belgelerini almışlar!

 

Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen İranlı kadınların, kritik görevlerdeki kişilerle muta yöntemiyle evlendirildiği iddiasıyla başlatılan operasyonda, ilginç ayrıntılara ulaşıldı.
 
Kadınlar, Türkiye’ye sokulmaları karşılığında, kilit görevdeki Türklerden aldıkları gizli bilgi ve belgeleri, İran devrim muhafızlarına aktarıyorlardı.
 
Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 9 ay önce yapılan bir ihbar doğrultusunda 8 Mayıs’ta başlatılan ve 10’u kadın 24 kişinin gözaltına alındığı fuhuş ve casusluk operasyonu kapsamında, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklandı. Ajanlık yaptığı iddia edilen İranlı 10 kadın ise sınırdışı edildi. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre gizli yollardan Türkiye’ye ya da İran’a giriş çıkış yapan kadınlar, İran devrim muhafızlarınca gözaltına alındıktan sonra ajan olarak çalışmaları karşılığında serbest bırakılıyordu.
 
‘NE DERLERSE YAP’
 
Geçerli İran pasaportu verilerek, ticaret ya da turizm amaçlı Türkiye’ye sokulan kadınlar, fuhuşa aracılık yapan kişilere yönlendiriliyordu. Kadınlar, bölgede görev yapan asker, polis ve bürokratlarla tanıştırılarak muta evliliğine (geçici dini nikâh) zorlanıyordu. İddiaya göre kadınlar daha sonra evlendikleri kişinin görevine göre muta nikâhının süresini uzatarak, devlete ait gizli bilgileri topluyordu. Bu bilgileri ise İran’a döndüklerinde devrim muhafızlarıyla paylaşıyordu.
 
Kadınların ajan olarak kullanılmasıyla ilgili soruşturma dosyasına giren telefon konuşmalarında, Gökhan D.’nin, İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen Zehra Y. isimli İran uyruklu kadını, devrim muhafızlarına yönlendirdiği, kadına ise “Ne sorarlarsa ne görev verirlerse yap. Açık ol. Seni Türkiye’ye yasal yollardan sokacaklar” dediği tespit edildi. Telefonunda birçok asker, polis ve bürokrata ait çıplak resimler bulunduğu tespit edilen ve operasyonda gözaltına alınan Zehra Y., Türkiye’ye boncuk satmak için geldiğini ve başka bir amacı olmadığını anlatırken, çıplak erkek fotoğraflarıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.
 
SABAHA KADAR GRUP MUTA BiN LiRA
 
AYNI şekilde Türkiye’ye sokulan Elvina A. da, kendisiyle gözaltına alınan kadınların muta nikâhı yaptığını kabul ederek, anlaştıkları kişilerle bazen grup seks dahi yapıldığını anlattı. Elvina A., “Müşterinin isteğine göre bir kez iki kez veya sabaha kadar birlikte oluruz. İsteyen olursa grup da yaparız. İsteyen olursa muta ya da grup muta da yaparız. Sabaha kadar grup yaptığımızda bin TL alıyoruz. Fuhuş amacıyla burada bulunduğumuz doğru ancak İran’a ajanlık yaptığımız doğru değil” dedi. Öte yandan kadın şüphelilere ait otel odaları ve evlerde yapılan aramalarda Iğdır ve çevresinde yaşayan rütbeli askerlerin, bazı polislerin ve bürokratların telefon numaralarıyla özel bilgi notlarının yer aldığı ajandaların çıktığı öğrenildi.
 
Savcılık sorgusunda Türkiye’ye neden sık sık giriş çıkış yaptığı sorulan Aybanız I., “Para kazanmam lazım. Fuhuşla ve ajanlıkla alakam yok. Çantamda bulunan asker ve polislere ait kartvizitleri lazım olur diye aldım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem