Türkiye'nin Akdeniz çıkarması

"KIBRIS'IN GÜNEYİNDE ARAMA YAPACAĞIZ"Yıldız, Akdeniz'de de arama çalışmalarının başlatılacağını ifade ederek, şunları söyledi:"Önümüzdeki planlamalarımızla özellikle Kıbrıs'ın güneyinde de, önemli olduğu için de söylüyorum, yaklaşık 10 bin 500 kilometreli

Türkiye'nin Akdeniz çıkarması

"KIBRIS'IN GÜNEYİNDE ARAMA YAPACAĞIZ"

Yıldız, Akdeniz'de de arama çalışmalarının başlatılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Önümüzdeki planlamalarımızla özellikle Kıbrıs'ın güneyinde de, önemli olduğu için de söylüyorum, yaklaşık 10 bin 500 kilometrelik bir sismik yapmayı planlıyoruz. Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz inşallah Akdeniz'e geçtiğinde ilk çalışma alanlarından birisi Kıbrıs'ın güneyinde olacak."

"UZUN VADEDE ZAM YOK" İFADESİNE YALANLAMA

Yıldız, basında yer alan "doğalgaza uzun vadede zam olmayacağı" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakan Yıldız, "Şu ana kadar maliyetimizdeki artışları vatandaşımıza yansıtmadık. Ama maliyetimizde bir artış olduğu kesin. Ben bunun uzun dönemde temenni etmediğimi söyledim. Biz her ay doğalgaz, her üç ayda bir elektrik fiyatları gözden geçiriyoruz. Benim uzun ve kısa dönemli konuşmamın doğru olmayacağını, bütün o değerlendirmelerinden sonra bunları kamuoyuyla paylaşacağımı söylemiştim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem