Türkiye’nin AİHM’de 9 bin 488 davası var

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görev yapan Avukat Gökçe Türkyılmaz, Türkiye'nin AİHM'de 9 bin 488 davası bulunduğunu söyledi.Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü'nde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İns

Türkiye’nin AİHM’de 9 bin 488 davası var

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görev yapan Avukat Gökçe Türkyılmaz, Türkiye'nin AİHM'de 9 bin 488 davası bulunduğunu söyledi.

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü'nde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru süreci konularının ele alındığı bir panel düzenledi. Denizli AB Bilgi Merkezi, Denizli Barosu işbirliğiyle düzenlediği panelde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görev yapmakta olan Av. Gökçe Türkyılmaz'ı ağırladı. Türkyılmaz, Denizlili avukatlara Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hakkında bilgiler verirken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuru mekanizmasındaki son değişiklikleri aktardı.

Panel konuşmacısı Av. Gökçe Türkyılmaz, Avrupa Konseyi'nin bir parçası olarak kurulan ve Türkiye'nin de kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin uygulanmasını denetleyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkiye'nin şu anda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Ukrayna, İtalya ve Rusya'dan sonra en çok başvurusu olan 4. ülke olduğunu söyleyen Türkyılmaz, "Türkiye'nin şu anda 9 bin 488 davası bulunuyor. Bu davaların yarısında dahi hak ihlali kararı verildiğini düşünürsek, Barosu ile birlikte bu etkinliği organize ettik" dedi.

Türkiye’nin AİHM’de 9 bin 488 davası var

Türkiye’nin AİHM’de 9 bin 488 davası var

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler