Türkiye'den teröre 1,2 milyon dolar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin 1984 yılından 2012'ye kadar yaklaşık 1,2 trilyon dolarını terör ve terörle bağlantılı işlere harcadığını belirterek, "Türkiye, 1.2 trilyonu terör ve terörle bağlantılı işlere değil de yatırıma harc

Türkiye'den teröre 1,2 milyon dolar
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin 1984 yılından 2012'ye kadar yaklaşık 1,2 trilyon dolarını terör ve terörle bağlantılı işlere harcadığını belirterek, "Türkiye, 1.2 trilyonu terör ve terörle bağlantılı işlere değil de yatırıma harcamış olsaydı bugün İtalya'yı, İspanya'yı geçmişti. Almanya ile kafa kafaya gelmişti" dedi.
 
Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Araman köyünü ziyaret eden Işık, burada sohbet ettiği vatandaşlara çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Türkiye'nin son 2-3 yıl içinde çok bela ile uğraştığını, o belanın üstesinden gelindiği zaman başka bir bela çıkartıldığını belirten Işık, "1970'lerde ASALA terör örgütü vardı. Türkiye, ASALA'nın üstünden gelmeye başlayınca PKK terörü çıktı. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Türkiye'de, bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşayan insanlarız. Bu kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
 
"Çanakkale'de kucak kucağa şehit olmuş insanların torunlarıyız" diyen Işık,  "Dedelerimizin kucak kucağa yattığı bir memleketin torunları niye birbirine kurşun sıkıyor? İşte bu sorunun cevabı, bizim birlik ve beraberliğimizdedir. Bu milleti bölmeye çalışan hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz ama bu kardeşliğimizi sürdürecek politikaları da hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"BU TERÖR BİTECEK"
 
Çözüm sürecine değinen Bakan Işık, şöyle devam etti:
 
"Birileri çözüm sürecini bölünme, parçalanma süreci olarak sunmaya çalışıyor. Hayır, çözüm süreci bir kardeşlik sürecidir. Bir insana insan olmasından kaynaklanan hakları vermek zorundayız. Bunu yapıyoruz, başka bir şey yapmıyoruz. Bu politikamız devam ettiği sürece Allah'ın izniyle bu terör bitecek. Bu noktada bazı problemler olsa da çözüm sürecini sabote etmek isteyen içeride ve dışarıda pek çok mahfil var. Aman Türkiye teröre harcadığı kaynağı kalkınmaya harcarsa, Türkiye çok hızlı büyür. Başımıza bela olur."

"TÜRKİYETERÖRE 1,2 MİLYON DOLAR HARCADI" 
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un genel başkan yardımcısıyken hazırladığı rapora göre Türkiye'nin, 1984 yılından 2012'ye kadar yaklaşık 1,2 trilyon dolarını terör ve terörle bağlantılı işlere harcadığını belirten Işık, şunları söyledi:
 
"Türkiye, 1984 yılından 2012'ye kadar yaklaşık 1,2 trilyon dolarını terör ve terörle bağlantılı işlere değil de yatırıma harcamış olsaydı bugün İtalya'yı, İspanya'yı geçmişti. Almanya ile kafa kafaya gelmişti. Bunu bizden daha iyi bilen güç odakları var. Onlar da Türkiye'yi illa bir çatışma ile meşgul etmenin derdindeler. Ama Allah bize akıl verdi biz bu aklı kullanacağız. Kullanılmayan aklın vebali vardır." 
 
Kürtçe televizyon kurulmasına yönelik kanunu çıkardıklarında, bazılarının kıyameti kopardığını aktaran Işık, Ermenistan'da, Rusya'da, Çin'de, ABD'de Kürtçe yayın yapıldığını, Kürtçe yayın yapmayan bir tek Türkiye'nin olduğunu kaydederek, "Bu vatandaşlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Ne oldu, ülke mi bölündü. Aksine insanlarımız Türkiye'nin, devletin televizyonundan haber alma hakkını elde ettiler" ifadesini kullandı.
 
Ülkenin birlik ve beraberliğini teminat altına alacak şekilde bu işi bitireceklerini kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Bunda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Kim gelirde kafanızı karıştıracak şeyler söylerse onlara itibar etmeyin. Bugüne kadar ne söyledilerse yanlış çıktı" dedi.
 
Konuşmaların ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Işık'a ziyaretinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler