Türkiye'den Suriye'ye obüs mermili cevap!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'deki Azaz/Parsa Dağı bölgesinden Türkiye tarafına havan mermisi atıldığını, merminin patlamadığını, olay sonrasında, söz konusu bölgedeki Irak Şam İslam Devleti örgütüne ait mevzilere obüs atışı ile karşılık verildiğini bild

Türkiye'den Suriye'ye obüs mermili cevap!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'deki Azaz/Parsa Dağı bölgesinden Türkiye tarafına havan mermisi atıldığını, merminin patlamadığını, olay sonrasında, söz konusu bölgedeki Irak Şam İslam Devleti örgütüne ait mevzilere obüs atışı ile karşılık verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, dün saat 13.30'da Azaz/Parsa Dağı bölgesinden atılan bir havan mermisinin, Kilis'teki Demirışık Hudut Karakolunun 450 metre doğusuna düştüğü ve patlamadığı aktarıldı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediği, gelişen durum üzerine, Azaz/Parsa Dağı'ndaki Irak Şam İslam Devleti örgütüne ait mevziilere iki adet Fırtına obüsüyle 4 atış yapılarak mukabele edildiği belirtildi.

İnternet sitesinde yer verilen başka bir açıklamada ise Kuzey Kasırgası Tugayı (KKT) mensubu 85 kişinin, Türkiye'ye geçerek Demirışık Hudut Karakoluna teslim olduğu, teslim olan KKT mensuplarının silahlarından arındırılarak Kilis İl Jandarma Komutanlığına teslim edildiği bildirildi. Teslim olan bu kişilerden, halen Tevhid Tugayının kontrolünde bulunan Es Selame Sınır Kapısı (Kilis/Öncüpınar karşısındaki) bölgesinin tanklarla takviye edildiği bilgisinin alındığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler