Türkiye'den silah yardımı almadık

 Özgürlüklerini elde edinceye kadar savaşacaklarını söyleyen Abdülkadir Salih, "Bize silah yardımı yapılsaydı bugün Suriye rejimi ayakta kalmazdı. Türkiye'den bize gelen herhangi bir silah yardımı yok. Türkiye'den bize gelen insani yardımlardır. Türkiye,

Türkiye'den silah yardımı almadık

 

Özgürlüklerini elde edinceye kadar savaşacaklarını söyleyen Abdülkadir Salih, "Bize silah yardımı yapılsaydı bugün Suriye rejimi ayakta kalmazdı. Türkiye'den bize gelen herhangi bir silah yardımı yok. Türkiye'den bize gelen insani yardımlardır. Türkiye, Suriyeli sığınmacılara insani ve sosyal destek vermektedir. Elimizdeki bütün silahlar silahıyla Esad ordusundan ayrılmış olan askerlerin elindeki silahlardır. Ya da bizim rejimin depolarından aldığımız silahlardır" diye konuştu. 

 

"GAZETECİLER KASITLI ÖLDÜRÜLÜYOR"

 

Esad rejiminin gazetecileri kasıtlı olarak öldürdüğünü belirten Salih, "Esad rejimi kasıtlı olarak gazetecileri öldürüyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Japon gazeteci bir kadın öldürüldü. Onu kasten öldürdüklerini biliyoruz. Bu cinayeti işleyen bir kişiyi ele geçirdik. Gazetecileri öldürme emri aldıklarını itiraf etti. Esad rejiminin gazetecileri kaçırma ya da öldürme eylemine başladığını söyleyebilirim" şeklinde konuştu. 

 

"HALEP'İN KIRSALI BİZİM ELİMİZDE"

 

Suriye'deki direnişçilere silah yardımı yapılması gerektiğini dile getiren Abdülkadir Salih, "Biz uluslararası toplumdan siyasal, lojistik ve basit bir kaç tane silah desteği vermesini bekliyoruz. Allah'a çok şükür savaşacak ordumuz var. Ancak bunun özgürlüğümüzün daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bir takım silahlara ihtiyacımız var. Şu anda Halep'in kırsalı tamamen bizim elimizde. İlk gün savaşa başladığımızda yüzde 40'ını elde etmiştik. 4'üncü gün de yüzde 65'ini ele geçirdik. Halep'in lojistik desteği sağlam. Şam'daki direniş tekrar başladı. Hem Şam hem de Halep bu rejimin artıklarından kurtulacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler