Türkiye'den Sarkozy'e sert yanıt

Sarkozy'nin 'soykırım'la ilgili açıklamalarına tepki gösteren AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:NASI KURTULACAĞINA BİRAZ KAFA YORSUN"Sarkozy tarihçilerin rolüne soyunacağına, ülkesinin içine girmiş olduğu ekonomik girdaptan nasıl kurtulacağına biraz kafa y

Türkiye'den Sarkozy'e sert yanıt

Sarkozy'nin 'soykırım'la ilgili açıklamalarına tepki gösteren AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

NASI KURTULACAĞINA BİRAZ KAFA YORSUN

"Sarkozy tarihçilerin rolüne soyunacağına, ülkesinin içine girmiş olduğu ekonomik girdaptan nasıl kurtulacağına biraz kafa yorsun' dedi. Bakan Bağış, 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da gazetecilerin, Sarkozy'nin "1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen ve İsviçre'dekine benzer yasa çıkarabilecekleri" yönündeki ifadelerinin sorulması üzerine, Sarkozy'nin asli göreviyle ilgilenmesinin daha iyi olacağını söyledi.

SİYASİ ANKETLER ÜRKÜTMÜŞ

"Herhalde Fransa'daki son siyasi anketlerin neticesi bayağı kendisini ürkütmüş ki Sarkozy, bu tür yaklaşımlar içerisine giriyor" diyen Bağış, şunları kaydetti: "Dün Fransa'nın İçişleri Bakanı ile bir araya geldiğim zaman kendisine de söyledim. Biz siyasilerin görevi geçmişi ve geçmişte yaşanan olayları belirlemek değildir.

Siyasilerin görevi geleceği belirlemektir. Sayın Sarkozy tarihçilerin rolüne soyunacağına, ülkesinin içine girmiş olduğu ekonomik girdaptan nasıl kurtulacağına biraz kafa yorarsa, üyesi olduğu AB'nin geleceğine yönelik projeler üretirse, Avrupa için de Fransa için de ve dünya huzuru için de daha anlamlı olur. Buna sadece yaklaşan seçimlerin istismarı deriz, başka bir yorum getirmenin anlamı olmaz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler