Türkiye'den müthiş başarı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin turizmde geldiği çarpıcı seviyeyi son verilerle ortaya koydu. Dünya Turizm Örgütü'nün ilk 8 aylık raporuna göre, Türkiye'nin Tayland ve Hong-Kong'un ardından turizm g

Türkiye'den müthiş başarı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin turizmde geldiği çarpıcı seviyeyi son verilerle ortaya koydu. Dünya Turizm Örgütü'nün ilk 8 aylık raporuna göre, Türkiye'nin Tayland ve Hong-Kong'un ardından turizm gelirini dünyada en çok artıran 3. ülke olduğunu söyleyen Erdoğan "2013 yılının ilk 8 ayında Türkiye turizmde çok önemli bir başarıya imza attı. 2012 yılının ilk 8 ayında turizm gelirimiz 16 milyar dolardı, 2013 yılının ilk 8 ayında ise 19 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın ilk 8 ayında 22 milyon turist ülkemizi ziyaret etmişti, bu yıl ise yüzde 11'lik artışla 24 milyon turist ülkemizi ziyaret etti" diye konuştu.

Mardin'de oteller doldu

Erdoğan, şunları söyledi: "Turizmi baltalamaya, özellikle de Türkiye'nin imajını sarsmaya yönelik çabalara rağmen, turizm gelirimiz, çok ciddi bir artış kaydederek, bütün girişimleri, bütün tuzakları alt üst etmiş oldu. Mardin, bu ilimiz pek turist falan görmezdi. Ama bu bayramda Mardin ilimizin otelleri neredeyse ful doluydu. Bu bir şeyi gösteriyor, demek ki terör doğu illerimizde sıkıntı meydana getirmeyecek olursa, buralara turistimiz daha fazla gidecektir, yatırımlar daha fazlasıyla oralarda kendini gösterecektir."

150 yıllık hayal 29 Ekim'de açılıyor

Marmaray'ın açılış için hazır hale geldiğini belirten Başbakan Erdoğan "29 Ekim'de asrın projesi olarak nitelendirdiğimiz çok önemli bir açılışı gerçekleştireceğiz. Bu, 150 yıllık bir hayaldi. Gerek Abdülmecit'in gerek Abdülhamit'in hayali projesi gibi adımların atıldığı ama uygulamaya gelince kimsenin teşebüs edemediği bir proje. Nihayet tamamlandı, hizmete hazır hale geldi, salı günü İstanbul'da muhteşem bir törenle bu eserin açılışını yapacağız" dedi.

TAYLAND İLK SIRADA

ÜLKE DEĞİŞİM (%)*

Tayland 27

Hong Kong 25

Türkiye 22

Japonya 19

İngiltere 18

Yunanistan 15

Hindistan 14

Malezya 12

ABD 11

*Yılın ilk 8 ayında turizm gelirlerinde bir önceki yılın aynı dönemine göre görülen artış oranını gösterir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem