Türkiye’den İsrail’e tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmalarını ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemelerini kınayan bir mesaj yayımladı.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan y

Türkiye’den İsrail’e tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmalarını ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemelerini kınayan bir mesaj yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail güçlerinin 13 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmalarını ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemelerini şiddetle kınıyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında, "İsrail'in işgal altında tutmaya devam ettiği Doğu Kudüs'te ibadet özgürlüğünü sağlama yükümlülüğünü yerine getirmesi, Harem-i Şerif'in statüsünü ve kutsiyetini hedef alan ve ibadet özgürlüğünün açık bir şekilde ihlali olan bu yasadışı uygulamalara derhal son vermesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler