Türkiye'den İsrail'e kınama

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa ve Pisgat Zeev yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilme

Türkiye'den İsrail'e kınama

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa ve Pisgat Zeev yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açması ve Doğu Talpiot yerleşiminde yeni birimlerin inşaatına onay vermesinin "şiddetle" kınandığı belirtildi.

 

"Ayrıca, İsrail İçişleri Bakanlığı'nın, Ulusal Savunma Kolejinin Doğu Kudüs'te Zeytin Dağı mevkiinde bulunan bir araziye taşımasına yönelik planlara ön onay vermesini de esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, Kudüs'ün tarihi dokusuna ve karakterine zarar veren ve işgal altındaki toprakların statüsünü değiştirmeyi hedefleyen bu tür girişimlerin kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"İsrail ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası toplum İsrail'in bu uygulamalarının kabul edilmeyeceğini vurgulamalı, bölgenin barış ve istikrarına büyük zarar veren bu tutuma son verilmesi için gereken önlemleri almalıdır.

 

İsrail Orta Doğu'da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeli ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler