Türkiye'den Büyükelçiye müdahale

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen görevinden alındı. Türkmen yaklaşık 6 ay önce bu göreve atanmıştı. Türkmen'in yerine Kıbrıs'ta öfkeye yol açan mali reformların mimarı Halil İbrahim Akça vekaleten atandı.Kuzey Kıbrıs’ta bir protesto eylemi ile

Türkiye'den Büyükelçiye müdahale

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen görevinden alındı. Türkmen yaklaşık 6 ay önce bu göreve atanmıştı. Türkmen'in yerine Kıbrıs'ta öfkeye yol açan mali reformların mimarı Halil İbrahim Akça vekaleten atandı.

Kuzey Kıbrıs’ta bir protesto eylemi ile başlayan ve KKTC ile Türkiye yönetimlerini karşı karşıya getiren gerginlikte son nokta: Büyükelçi görevden alındı... 

Yerine ise Kuzey Kıbrıslı Türk vatandaşlarının protestolarına neden olan mali reform önlemlerinin alınmasının başını çeken bürokrat KKTC Teknik Heyet Başkanı Halil İbrahim Akça vekaleten atandı. Büyükelçi atamasının resmi olarak yapılması için önceden elçinin görev yapacağı ülkenin de onayının alınması gerekiyor.

Türkiye’de DPT Müsteşar Vekili iken KKTC’ye atanan ve Kuzey Kıbrıs ekonomisini yola koymak için mali önlemlere imza atan Akça, son dönemde KKTC’de özellikle sendikaların büyük tepkisiyle karşılaşıyordu.

'GÖREVDEN ALMA YOK, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ VAR'

Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, ''Görevden alma yok, görev değişikliği var'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler