Türkiye'den Angelina Jolie'ye kayısı

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kanser riskini azaltmak için iki göğsünü aldıran Angelina Jolie’ye kayısı gönderdi.Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, BM Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi de olan ünlü aktris Jolie'nin bir rahatsızlık

Türkiye'den Angelina Jolie'ye kayısı

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kanser riskini azaltmak için iki göğsünü aldıran Angelina Jolie’ye kayısı gönderdi.

Öz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, BM Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi de olan ünlü aktris Jolie'nin bir rahatsızlık riski taşıması nedeniyle ameliyat geçirdiğini basından öğrendiğini anlattı.
 
Bu sebeple Jolie'ye, birçok hastalığın tedavisinde ve hastalık riskinin azaltılmasında etkin olduğunu belirttiği Malatya kayısısı yolladığını bildiren Öz, Malatya kayısısı ile acı çekirdeğini Jolie'ye iletmesi için ABD'deki ilgili Türk konsolosluğuna gönderdiğini söyledi.
 
Malatya kayısısı ve içindeki acı çekirdeğinin bilimsel olarak insan sağlığında, özellikle kanser riski taşıyan insanlarda tedavi amaçlı kullanıldığını, bu maksatla birçok ilacın yapımında da ham madde olarak kullanıldığını ifade eden Öz, ''Sanatçımıza geçmiş olsun dileğiyle, şifa bulması temennisi ve Malatyamızın kayısısının dünya nezdinde de tanıtımına katkı sağlamak amacıyla göndermiş bulunuyorum'' diye konuştu.
 
Öz, Jolie'ye 6 kilogram kayısı, 2 kilogram da kayısı çekirdeği gönderdiğini belirterek, Jolie'nin arzu etmesi halinde yine kayısı göndereceğini bildirdi.
 
Jolie'ye mektup da yazdığını söyleyen Öz, şöyle devam etti:
 
''Şifa bulması temennimiz. Geçirmiş olduğu hastalıktan dolayı da kendisine geçmiş olsun temennisinde bulundum. Daha sonra da dünya kuru kayısı tüketiminin yaklaşık yüzde 85'ini Malatya'nın karşıladığını ve Malatya kayısısının insan sağlığına faydalarının neler olduğundan bilimsel dayanaklarıyla beraber bahsettim. Bu ikramımızı da kabul etmesini rica ettim. Geçmiş olsun temennisiyle bitirdim.''
 
-''Altın değerinde şifa kaynağı''-
 
Öz, Malatya kayısısının özellikle karaciğer yetmezliği, kanser, bağırsak ve mide ile ilgili hastalıkların tedavilerinde önemli olduğuna işaret etti.
 
Kayısı çekirdeğinin alzheimer hastalığının tedavisinde de önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Öz, ''Her derde deva Malatya'nın altın değerinde şifa kaynağı Malatya kayısısı her insana lazım. Kayısı tüketim alışkanlığını yaygınlaştırmamız lazım. Özellikle kadınların tatlı, hoşaf ve pasta yapımlarında mutlaka ve mutlaka kayısıdan istifade etmeleri gerekir. Kayısı ile yapılan pastanın tadına doyum yok'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem