Türkiye'de kuş gribi korkusu!

 Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, birkaç köy hayvanında kuş gribi görülmesi yüzünden ihracatın duracağı korkusuyla uzun soluklu hedefler belirlemekte sıkıntı çektiklerini söyled

Türkiye'de kuş gribi korkusu!

 Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, birkaç köy hayvanında kuş gribi görülmesi yüzünden ihracatın duracağı korkusuyla uzun soluklu hedefler belirlemekte sıkıntı çektiklerini söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kongre Merkezinde düzenlenen 19. Beypiliç Yetiştirici Semineri'nde konuşan Koca, Türkiye'de piliç eti sektörünün devamlı büyüdüğünü, 1995 yılında 313 bin ton olan üretimin geçen yıl bir milyon 791 bin tona ulaştığını anlattı.

Koca, sektörün önünün açık olduğunu ifade ederek, yatırımların kısa bir sürede kazanç olarak döneceğini dile getirdi.

"İhracata da çok önem veriyoruz" diyen Koca, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin kanatlı eti ihracatına baktığımızda 2000'li yılların başında on bin tonlar seviyesinde olan ihracatın, 2013 yılında 396 bin tona çıktığını görüyoruz. Son zamanlarda yaşanan olaylar, Irak'a ihracatın bir miktar azalmasına neden olsa da Irak, en büyük ihracat pazarımız olma konumunu sürdürüyor. Ayrıca, ihracatta Rusya Federasyonu gündemde.  Rusya'nın Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nden gıda alımını durdurması üzerine ortaya çıkan bu durumu iyi biçimde değerlendirmek için çabalarımız sürüyor.

Kuş gribinin yeni birkaç köy hayvanında görülmesi yüzünden ihracatımızın duracağı korkusuyla uzun soluklu hedefler belirlemede sıkıntı çekiyoruz. Bütün dünyada uygulanan bölgeleşme uygulamasına geçilmesini dört gözle bekliyoruz. Öte yandan, ülkemizde yaşanan kuraklık sonucu hububat fiyatlarındaki aşırı fiyat artışları, dövizlerdeki yükselmeler maliyetimizin yükselmesine neden oldu. Hep birlikte çok pahalı enerji tüketiyoruz. Bu da maliyetimizi çok olumsuz etkiliyor. Bu konuda sektöre mutlaka destek verilmesi gerektiğine inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler